Наградиха най-добрите майстори на мартеници в Караджалово

    Почти всички ученици от ОУ "Св.св. Кирил и Методий" с. Караджалово се включиха в конкурс - изложба с изработени от тях мартенички. Учителите подредиха техните произведения в коридора на школото и това създаде много настроение в първия мартенски ден.

    Учениците посрещнаха баба Марта, която им разказа една от многото легенди за мартениците, а след това малчуганите пяха и рецитира, за да я зарадват.

    С много вълнение децата дочакаха да научат кои са победителите в конкурса. Той беше обявен и организиран от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и имаше за цел да се даде поле за изява на детските таланти, да се стимулират знания, умения, сръчност и позитивни качества у учениците. И децата приложиха много фантазия и старание. Секретарят на МКБППМН г-жа Мария Кьосева награди победителите с грамоти и комплекти за рисуване, а за победителите в двете възрастови категории имаше специални медали – мартеници.
    В I възрастова група, 1 - 4 клас, победител стана Пламена Митева, а нейни подгласнички - Валя Маринова и Калинка Христова.
    При учениците от 5 до 8 клас най-хиубават мартеница беше изработена от Милена Колева. На IiиIII място се класираха Валентин Огнянов и Християна Христова.
    Учениците от 5 клас с класен ръководител г-жа Румяна Атанасова получиха колективна награда- футболна топка и въжета за скачане за най - масово участие в конкурса.

    Най- много емоции предизвика традиционното прескачане на огън.

    Конкурс за изработване на традиционна мартеница МКБППМН организира и в село Езерово, но там победители ще станат известни утре, след тържественото честване на Освобождението на България.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини