14 °C

Спортният празник на общината стана на 25 години

  За 25-та година Община Първомай проведе своя зимен спортен празник по пистите на Пампорово. Един от създателите на този празник и миналогодишен победител Благой Нолев стана трети при мъжете. Благо (както всики скиори познават Благой Нолев Благоев), е скиор от повее от 45 години и е най-възрастният участник в състезанието. 

  Първото място беше заето от Пламен Панев. След него се нареди Благой Господинов.

  Видя се, че най-добър скиор между жените е Веселина Запрянова, следвана от Ана Николова и Елена Кичукова.

  При децата класирането беше оглавено от Деница Караславова, следвана от Елица Николова и Станимир Петков.

  Тази година наградите бяха осигурени от Пеньо Запрянов, мобилни оператори и имаше за всичките 21 участници. Призьорите получиха и статуетки. На Благо  кметът Папазов връчи и специален плакет за приноса му за развитието на този празник и спорта в общината.

  Зимният спортен празник на общината е отворен за всички първомайци. През последните години Общината осигурява места за нощувка и вечеря за около 150 първомайци, които сами поемат разноските си. Но всеки желаещ може да се включи в спортната надпревара в трите категории – мъже, жени и деца.  

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Коментари в сайта (14)

  • 1
   Ра
   Радостина
   2 -6
   14:54, 27 фев 2017
   А хората дали са съгласни да се публикуват техни с... Виж коментара
  • 2
   Го
   Гошо
   24 -6
   17:36, 27 фев 2017
   Празник на Общината в Пампорово. И колко обикновени жители на Общината можаха да посетят и участват на този празник?Не ли по- справедливо да се нарече Празник на Общинския чиновник в Пампорово? Някога тъпите комунисти правеха този празник на стадиона в Първомай. Участвува цялото гражданство в организираните мероприятия- спортни, културни, кулинарни. Наистина беше празник на града и Общината. С оркестри, надпявания, състезания на кулинарни умения, детски песни . Е , нямаше специфичните емоции и удоволствия характерни за мероприятия организирани далеч от погледа на масовия зрител, поради наличие на комунистически морал, но оставаше удоволствието от възможността за изява и на обикновения човек от Общината.Сега времената са други и удоволствията са привилегия на елита. Колко е елит се вижда и без оптични средства но поне има самочувствие на такъв.Пожелаваме му догодина празника да се проведе в Щвейцарските Алпи! Защо не? Електората данъкоплатец плаща сметките!
   • Ми
    Мишо
    13 -3
    22:45, 27 фев 2017
    Прав си брато,това е най-голямата глупост измислена от общинарите!Това не е празник на общината, а на управляващите и техните приближени и роднини!
   • Пе
    пешо
    8 -3
    04:40, 28 фев 2017
    Гошо, години наред питам отразяващите защо никога няма предхождащо съобщение за провеждането. Общината няма пари да плати едно съобщение-покана към гражданите ли? Не е въпросът дали Гошо, Мишо и Пешо ще отидат, но е някак си по-интелигентно.
  • 3
   До
   До Гошо и мишо
   4 -12
   07:30, 28 фев 2017
   Имаше разлепени на няколко места обяви и празника... Виж коментара
  • 4
   Пе
   Пешо
   11 -1
   08:09, 28 фев 2017
   Ами направете си клуб на обичащите ските и сноуборда . Платете си и си направете празник. Ама така, както е сега ...меко казано е нагло.
   • От
    отговарям ти
    2 -5
    12:26, 28 фев 2017
    Как разбра , че някой ми е платил. Всяка събота или неделя съм на Пампорово. Вместо да седя и да пиша врели не кипели.
  • 5
   От
   От гошо и Мишо
   14 0
   09:23, 28 фев 2017
   Привет , чиновнико , скъпи!

   Не ти оспорваме правото да се веселиш по Пампорово, в Турция, Беларус, Унгария или където те прати желанието ти.Оспорваме правото ти да ползваш парите , които плаща всеки от гражданите на Общината като данъци за тези твои лични безплодни за нас удоволствия, ефектни за теб но неефективни за жителите на Общината.Вероятно се чувстваш безконтролен, с право да си определяш заплати, бонуси, календар и график на емоционалните си изживявания. Прав си! . Че кой те контролира? Общински съвет ли, някакво си Гражданско общество ли?. Никой! Какво те интересува теб, че хората едва връзват двата края и от ден на ден камбаната все по - често бие тъжно! ти живееш в друг свят. Твоето съзнание е пълно с други мисли- къде , как и с какви обществени средства да задоволиш нуждата си от удоволствия.Какво те интересува, че града и Общината тихо и тъжно отиват към своя демографски завършек и че с парите с които се веселиш можеш да намалиш таксите в детските градини , да увеличиш социалните пари за майките и децата!
   Бъди жив и здрав скъпи, чиновнико! Ти и онези които те ръководят и закрилят. пожелаваме ти приятна дрямка на бюрото и спокойно изживяване на спомените от мероприятията и успешно планиране на нови такива!
   • От
    отговарям ти
    3 -7
    12:22, 28 фев 2017
    Първо не съм чиновник ако искаш вярвай ако искаш н... Виж коментара
  • 6
   Пе
   пешо
   8 -2
   12:00, 28 фев 2017
   и моля ви оставете катя николова поне до 100-годишнината си да управлява местната просвета и култура, та нали само тя смени толкова много кметове, накрая и за книгата на гинес ще е достойна
  • 7
   Бо
   БОЖИНКАТА
   10 0
   13:15, 28 фев 2017
   като е спортен празник някой сети ли се да покани спортисти?!
   • Ха
    ха ха
    3 -1
    17:52, 28 фев 2017
    Ами те повечето бяха спортисти ,но любители това не е професионален празник на спортиста .
  • 8
   Су
   Суета общинска
   8 -3
   21:50, 28 фев 2017
   Лакеите на синеКурни длъжности в общината засвидетелстваха партийна съпричастност за своя сметка. Вижда се на снимките - Фитков брои червените пилци и това няма общо със спорта.
  • 9
   Oz
   OZ
   1 0
   11:42, 1 мар 2017
   Трудно е да спориш с тапунгери.

  Хороскоп за 28.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
  28 сеп 2020
  Последни новини