4 °C

Спортният празник на общината стана на 25 години

  За 25-та година Община Първомай проведе своя зимен спортен празник по пистите на Пампорово. Един от създателите на този празник и миналогодишен победител Благой Нолев стана трети при мъжете. Благо (както всики скиори познават Благой Нолев Благоев), е скиор от повее от 45 години и е най-възрастният участник в състезанието. 

  Първото място беше заето от Пламен Панев. След него се нареди Благой Господинов.

  Видя се, че най-добър скиор между жените е Веселина Запрянова, следвана от Ана Николова и Елена Кичукова.

  При децата класирането беше оглавено от Деница Караславова, следвана от Елица Николова и Станимир Петков.

  Тази година наградите бяха осигурени от Пеньо Запрянов, мобилни оператори и имаше за всичките 21 участници. Призьорите получиха и статуетки. На Благо  кметът Папазов връчи и специален плакет за приноса му за развитието на този празник и спорта в общината.

  Зимният спортен празник на общината е отворен за всички първомайци. През последните години Общината осигурява места за нощувка и вечеря за около 150 първомайци, които сами поемат разноските си. Но всеки желаещ може да се включи в спортната надпревара в трите категории – мъже, жени и деца.  

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Коментари в сайта (14)

  • 1
   Ра
   Радостина
   2 -6
   14:54, 27 фев 2017
   А хората дали са съгласни да се публикуват техни с... Виж коментара
  • 2
   Го
   Гошо
   24 -6
   17:36, 27 фев 2017
   Празник на Общината в Пампорово. И колко обикновени жители на Общината можаха да посетят и участват на този празник?Не ли по- справедливо да се нарече Празник на Общинския чиновник в Пампорово? Някога тъпите комунисти правеха този празник на стадиона в Първомай. Участвува цялото гражданство в организираните мероприятия- спортни, културни, кулинарни. Наистина беше празник на града и Общината. С оркестри, надпявания, състезания на кулинарни умения, детски песни . Е , нямаше специфичните емоции и удоволствия характерни за мероприятия организирани далеч от погледа на масовия зрител, поради наличие на комунистически морал, но оставаше удоволствието от възможността за изява и на обикновения човек от Общината.Сега времената са други и удоволствията са привилегия на елита. Колко е елит се вижда и без оптични средства но поне има самочувствие на такъв.Пожелаваме му догодина празника да се проведе в Щвейцарските Алпи! Защо не? Електората данъкоплатец плаща сметките!
   • Ми
    Мишо
    13 -3
    22:45, 27 фев 2017
    Прав си брато,това е най-голямата глупост измислена от общинарите!Това не е празник на общината, а на управляващите и техните приближени и роднини!
   • Пе
    пешо
    8 -3
    04:40, 28 фев 2017
    Гошо, години наред питам отразяващите защо никога няма предхождащо съобщение за провеждането. Общината няма пари да плати едно съобщение-покана към гражданите ли? Не е въпросът дали Гошо, Мишо и Пешо ще отидат, но е някак си по-интелигентно.
  • 3
   До
   До Гошо и мишо
   4 -12
   07:30, 28 фев 2017
   Имаше разлепени на няколко места обяви и празника... Виж коментара
  • 4
   Пе
   Пешо
   11 -1
   08:09, 28 фев 2017
   Ами направете си клуб на обичащите ските и сноуборда . Платете си и си направете празник. Ама така, както е сега ...меко казано е нагло.
   • От
    отговарям ти
    2 -5
    12:26, 28 фев 2017
    Как разбра , че някой ми е платил. Всяка събота или неделя съм на Пампорово. Вместо да седя и да пиша врели не кипели.
  • 5
   От
   От гошо и Мишо
   14 0
   09:23, 28 фев 2017
   Привет , чиновнико , скъпи!

   Не ти оспорваме правото да се веселиш по Пампорово, в Турция, Беларус, Унгария или където те прати желанието ти.Оспорваме правото ти да ползваш парите , които плаща всеки от гражданите на Общината като данъци за тези твои лични безплодни за нас удоволствия, ефектни за теб но неефективни за жителите на Общината.Вероятно се чувстваш безконтролен, с право да си определяш заплати, бонуси, календар и график на емоционалните си изживявания. Прав си! . Че кой те контролира? Общински съвет ли, някакво си Гражданско общество ли?. Никой! Какво те интересува теб, че хората едва връзват двата края и от ден на ден камбаната все по - често бие тъжно! ти живееш в друг свят. Твоето съзнание е пълно с други мисли- къде , как и с какви обществени средства да задоволиш нуждата си от удоволствия.Какво те интересува, че града и Общината тихо и тъжно отиват към своя демографски завършек и че с парите с които се веселиш можеш да намалиш таксите в детските градини , да увеличиш социалните пари за майките и децата!
   Бъди жив и здрав скъпи, чиновнико! Ти и онези които те ръководят и закрилят. пожелаваме ти приятна дрямка на бюрото и спокойно изживяване на спомените от мероприятията и успешно планиране на нови такива!
   • От
    отговарям ти
    3 -7
    12:22, 28 фев 2017
    Първо не съм чиновник ако искаш вярвай ако искаш н... Виж коментара
  • 6
   Пе
   пешо
   8 -2
   12:00, 28 фев 2017
   и моля ви оставете катя николова поне до 100-годишнината си да управлява местната просвета и култура, та нали само тя смени толкова много кметове, накрая и за книгата на гинес ще е достойна
  • 7
   Бо
   БОЖИНКАТА
   10 0
   13:15, 28 фев 2017
   като е спортен празник някой сети ли се да покани спортисти?!
   • Ха
    ха ха
    3 -1
    17:52, 28 фев 2017
    Ами те повечето бяха спортисти ,но любители това не е професионален празник на спортиста .
  • 8
   Су
   Суета общинска
   8 -3
   21:50, 28 фев 2017
   Лакеите на синеКурни длъжности в общината засвидетелстваха партийна съпричастност за своя сметка. Вижда се на снимките - Фитков брои червените пилци и това няма общо със спорта.
  • 9
   Oz
   OZ
   1 0
   11:42, 1 мар 2017
   Трудно е да спориш с тапунгери.
  Последни новини