18 °C

Спортният празник на общината стана на 25 години

  За 25-та година Община Първомай проведе своя зимен спортен празник по пистите на Пампорово. Един от създателите на този празник и миналогодишен победител Благой Нолев стана трети при мъжете. Благо (както всики скиори познават Благой Нолев Благоев), е скиор от повее от 45 години и е най-възрастният участник в състезанието. 

  Първото място беше заето от Пламен Панев. След него се нареди Благой Господинов.

  Видя се, че най-добър скиор между жените е Веселина Запрянова, следвана от Ана Николова и Елена Кичукова.

  При децата класирането беше оглавено от Деница Караславова, следвана от Елица Николова и Станимир Петков.

  Тази година наградите бяха осигурени от Пеньо Запрянов, мобилни оператори и имаше за всичките 21 участници. Призьорите получиха и статуетки. На Благо  кметът Папазов връчи и специален плакет за приноса му за развитието на този празник и спорта в общината.

  Зимният спортен празник на общината е отворен за всички първомайци. През последните години Общината осигурява места за нощувка и вечеря за около 150 първомайци, които сами поемат разноските си. Но всеки желаещ може да се включи в спортната надпревара в трите категории – мъже, жени и деца.  

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Коментари в сайта (14)

  • 1
   Ра
   Радостина
   2 -6
   14:54, 27 фев 2017
   А хората дали са съгласни да се публикуват техни с... Виж коментара
  • 2
   Го
   Гошо
   24 -6
   17:36, 27 фев 2017
   Празник на Общината в Пампорово. И колко обикновени жители на Общината можаха да посетят и участват на този празник?Не ли по- справедливо да се нарече Празник на Общинския чиновник в Пампорово? Някога тъпите комунисти правеха този празник на стадиона в Първомай. Участвува цялото гражданство в организираните мероприятия- спортни, културни, кулинарни. Наистина беше празник на града и Общината. С оркестри, надпявания, състезания на кулинарни умения, детски песни . Е , нямаше специфичните емоции и удоволствия характерни за мероприятия организирани далеч от погледа на масовия зрител, поради наличие на комунистически морал, но оставаше удоволствието от възможността за изява и на обикновения човек от Общината.Сега времената са други и удоволствията са привилегия на елита. Колко е елит се вижда и без оптични средства но поне има самочувствие на такъв.Пожелаваме му догодина празника да се проведе в Щвейцарските Алпи! Защо не? Електората данъкоплатец плаща сметките!
   • Ми
    Мишо
    13 -3
    22:45, 27 фев 2017
    Прав си брато,това е най-голямата глупост измислена от общинарите!Това не е празник на общината, а на управляващите и техните приближени и роднини!
   • Пе
    пешо
    8 -3
    04:40, 28 фев 2017
    Гошо, години наред питам отразяващите защо никога няма предхождащо съобщение за провеждането. Общината няма пари да плати едно съобщение-покана към гражданите ли? Не е въпросът дали Гошо, Мишо и Пешо ще отидат, но е някак си по-интелигентно.
  • 3
   До
   До Гошо и мишо
   4 -12
   07:30, 28 фев 2017
   Имаше разлепени на няколко места обяви и празника... Виж коментара
  • 4
   Пе
   Пешо
   11 -1
   08:09, 28 фев 2017
   Ами направете си клуб на обичащите ските и сноуборда . Платете си и си направете празник. Ама така, както е сега ...меко казано е нагло.
   • От
    отговарям ти
    2 -5
    12:26, 28 фев 2017
    Как разбра , че някой ми е платил. Всяка събота или неделя съм на Пампорово. Вместо да седя и да пиша врели не кипели.
  • 5
   От
   От гошо и Мишо
   14 0
   09:23, 28 фев 2017
   Привет , чиновнико , скъпи!

   Не ти оспорваме правото да се веселиш по Пампорово, в Турция, Беларус, Унгария или където те прати желанието ти.Оспорваме правото ти да ползваш парите , които плаща всеки от гражданите на Общината като данъци за тези твои лични безплодни за нас удоволствия, ефектни за теб но неефективни за жителите на Общината.Вероятно се чувстваш безконтролен, с право да си определяш заплати, бонуси, календар и график на емоционалните си изживявания. Прав си! . Че кой те контролира? Общински съвет ли, някакво си Гражданско общество ли?. Никой! Какво те интересува теб, че хората едва връзват двата края и от ден на ден камбаната все по - често бие тъжно! ти живееш в друг свят. Твоето съзнание е пълно с други мисли- къде , как и с какви обществени средства да задоволиш нуждата си от удоволствия.Какво те интересува, че града и Общината тихо и тъжно отиват към своя демографски завършек и че с парите с които се веселиш можеш да намалиш таксите в детските градини , да увеличиш социалните пари за майките и децата!
   Бъди жив и здрав скъпи, чиновнико! Ти и онези които те ръководят и закрилят. пожелаваме ти приятна дрямка на бюрото и спокойно изживяване на спомените от мероприятията и успешно планиране на нови такива!
   • От
    отговарям ти
    3 -7
    12:22, 28 фев 2017
    Първо не съм чиновник ако искаш вярвай ако искаш н... Виж коментара
  • 6
   Пе
   пешо
   8 -2
   12:00, 28 фев 2017
   и моля ви оставете катя николова поне до 100-годишнината си да управлява местната просвета и култура, та нали само тя смени толкова много кметове, накрая и за книгата на гинес ще е достойна
  • 7
   Бо
   БОЖИНКАТА
   10 0
   13:15, 28 фев 2017
   като е спортен празник някой сети ли се да покани спортисти?!
   • Ха
    ха ха
    3 -1
    17:52, 28 фев 2017
    Ами те повечето бяха спортисти ,но любители това не е професионален празник на спортиста .
  • 8
   Су
   Суета общинска
   8 -3
   21:50, 28 фев 2017
   Лакеите на синеКурни длъжности в общината засвидетелстваха партийна съпричастност за своя сметка. Вижда се на снимките - Фитков брои червените пилци и това няма общо със спорта.
  • 9
   Oz
   OZ
   1 0
   11:42, 1 мар 2017
   Трудно е да спориш с тапунгери.

  Хороскоп за 09.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  По-често се вслушвайте във вътрешния си глас, той е извор на истини и съвети от извора. Ще общувате добронамерено с конкурентите си, с което ще ги спечелите за обща задача. Реагирайки адекватно на създадената ситуация, ще подобрявате имиджа и финансите си. Реализирана мечта.
  09 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  За да дадете всичко от себе си заложете на емоционалните си възприятия. Няма да се лутате в търсене на подходящото решение, но повече предпазливост не ще ви бъде излишна. Близките ще ви стимулират.
  09 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Делова задача ще ви накара да ускорите работата си по нея. В сътрудничество с колеги и партньори ще я приключите в срок, без излишни вълнения. Новости от интимен характер ще ви подтикнат към повече обвързване с партньора. Вести от чужбина ще ви подтикнат към вземане по-бързи решения.
  09 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Служебните въпроси не търпят отлагане, част от времето ви ще е запълнено с тях. Помислите за организацията и реда на работното място, сътрудниците ви/ако имате такива/ също ще се включат в мероприятията. Не пренебрегвайте добрата си форма, има какво да направите, за да се поддържате в нужната ви кондиция.
  09 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Приоритетите на повечето от вас днес са свързани с въпроси, касаещи човека до вас. Стремите се към разбирателство и се опитвате да елиминирате нещата, които ви пречат да го постигнете. Ваш близък ще ви помоли за услуга, с която можете да му бъдете особено полезни. Не отказвайте предложение за вечерта, ще успеете да се отпуснете и да прекарате наистина приятно.
  09 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Възможно е в общуването си днес да срещнете несъгласие по въпроси, които считате за вече решени и това отново да ви върне назад. Отнесете се с повече внимание към чувствата и вълненията на околните и тогава нещата ви ще потръгнат. Често болката ни помага да осъзнаем истини, които подминаваме, без да осмислим.
  09 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Късметът ви днес ще работи и скоро ще се похвалите с осъществени намерения. Умело ще се възползвате от нечие несправяне с работата и ще блеснете със способностите си. Някои ще получат предложение за нова или допълнителна заетост. Промените, към които се стремите ще наложат повишаване на образоваността ви.
  09 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отхвърляте задачите си. Финансовите ви възможности ще пораснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
  09 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Стрелец Финансови успехи ще ви зарадват. Не е това, от което имате нужда, но на този етап - добре. Ако ви се налага да пътувате, много внимавайте като шофирате. Вечерта се поглезете заедно с любимия човек, като си подарите взаимно нещо вълнуващо.
  09 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Очаквате нещо днес, на което възлагате наистина големи надежди. Не пестите усилията си, за да останете доволни, дори околните ще се опитат да ви бъдат от полза. Постигате своя близка цел, свързана с човек, от когото сте силно привлечени. Разбирате се добра с човек от обкръжението си по въпрос, който сте считали че може да се окаже спорен.
  09 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес много неща ще ви носят добро настроение и създават усещане за сигурност. Сред тях на първо място са близките ви хора, наградете ги с приветливото си поведение и добра дума. При други се очертават постигнати споразумения и финансови придобивки. Ще можете да си позволите и нещо повече за себе си.
  09 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Градивното ви отношение към трудовите ви ангажименти ще ви изведе до финансов успех. Гостоприемни сте и това ще ви натовари с повече грижи. Ще се опитат да ви въвлекат в чужди проблеми. Независимо от желанието да сте полезни се дистанцирайте за момента. Решимостта ви ще ви бъде от полза.
  09 май 2021
  Последни новини