Аржентина издирва наш банков обирджия

Българинът Пламен Стефанов успешно се изплъзва на федералната полиция в Аржентина, която го издирва по международна заповед за арест заради банкови обири у нас.

Това съобщава "Стандарт", позовавайки се на регионалния в. "Тиемпо де Сан Хуан". Публикацията под заглавие "Невероятният живот на българския обирджия на банки, когото търсят в Сан Хуан" е илюстрирана и с факсимиле от личната карта на 27- годишния нашенеца.

Източници от разследването заявили, че Пламен е "известен крадец на банки в страната си, който избягал в Аржентина, укривайки се от полицията".

Той е издирван от Интерпол и федералният съдия Леополдо Раго Гайо е издал заповед за специализирана операция в къща в Сан Хуан.

Домът не е случаен - той е на бивш високопоставен офицер от аржентинската армия. Според изданието Пламен е "пуснал корени" в Сан Хуан и дори завързал любовен роман с дъщерята на въпросния ексвоенен. Неотдавна тя родила от българина.

Екип на аржентинския вестник бил в къщата на ул. "Скалабрини Ортис", която предната нощ била щурмувана от полицията.

Журналистите обаче открили само тъщата на Пламен, не разкрила самоличността си и заявила само, че нито българинът, нито нейната дъщеря живеят в тази къща.

Сега федералните власти в Аржентина са мобилизирани да заловят нашенеца, за когото никой не знае накъде е избягал.

Объркващо е, че нашенецът вече е бил задържан веднъж в затвора в Чимбас. "Беше тук в продължение на десет дни, но след това се наложи да го пуснат", са казали следователи.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини