16 °C

Данчо Андреев е Винопроизводителят на 2016 година

  Най-добрият винопроизводител за 2016 година в Първомай е Йордан Андреев. Видимо развълнуван той прие наградата си от кмета на общината Ангел Папазов и с радост поздрави всички колеги по случай Трифон Зарезан. Ние редовно участваме – каза още Данчо и пожела догодина всички да направят още по-хубави вина.

  Защо Данчо говореше в множествено число, стана ясно по време на кратката пресконференция след награждаването– той има общо лозе с Дончо Дончев, а за да се получи напитката е бил съветван от друг известен майстор – Янко Янков: „Много му благодаря, той ми помогна да направя най-доброто вино, той ми е главен консултант“- похвали го Йордан Андреев. Накратко – Данчо има добра компания не само за пиене на вино, но и за създаването му.

  Тази година гроздето е било хубаво, но реколтата малка. Затова Винопроизводителят купил мерло от Татарево и така в съотношение 80:20 домашен памид срещу купешко мерло забъркал елексира си.

  До преди 5 години активно помагал на дядо си и на баща си. Оттогава вече се оправя сам. От малък е свикнал в дома им да има грижи за лозето и виното. Цялата им къща е обградена от асми.

  За Данчо хубостта на виното зависи от компанията, с която го пиеш, и от мезето. Затова има предложение: освен конкурс за винопроизводител, да се прави и конкурс за най-добро мезе.

  На грамотата, която получи не пише неговото име. Така е от години – организаторите нямат време да напишат имената на победителите. Затова пък остана особено доволен от наградата – съд за съхранение на вино, защото според него това е една от най-важните предпоставки, за да се получи хубаво вино са чистите и добре направени съдове. Разбрал го когато виното в старите бурета не се получило добре. Затова и инвестирал в нови съдове. Сега обеща догодина в новия съд да направи бяло вино.

  Пробите бяха оценявани от компетентно жури технолози.

  Подгласници на Йордан Андреев са Георги Богданов и Георги Кирев. Тази година бяха дадени две награди за бяло вино – на първо място е Желязко Павлов, а втори – Петър Караславов. Всички отличени получиха малки парични суми и грамоти. Също без техните имена.

  Празникът на виното в Първомай беше посетен от гости от съседни общини и Аграрния университет в Пловдив.

  За доброто настроение се грижеха оркестър „Дионис“, танцовите състави „Хорцето“ и „Евридика“ , както и фирмите представящи своите вина.  

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ла
   лаик във винарството
   5 0
   21:39, 13 фев 2017
   Данчо, да ти е честита наградата!Пожелавам ти жив и здрав да си , догодина да направиш още от доброто си вино и да почерпиш от него на някоя екскурзия!

  Хороскоп за 15.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
  15 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
  15 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
  15 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
  15 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
  15 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
  15 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
  15 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
  15 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
  15 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
  15 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
  15 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
  15 май 2021
  Последни новини