14 °C

Ловците хранят дивеча и ловуват с фотоапарат

  Всекидневна е грижата за подхранване на дивеча на членовете от ловната дружинка на село  Виница към ЛРД „Марица“. С малки изключения 20-членната група  не пропуска възможност да зареди хранилки и ясли не само в почивните дни.  В помощ на ловците е местната кооперация, която осигурява  царевица и пшеница. Членовете на дружинката, които произвеждат зърно също се включват.

  Особена загриженост при тези изключително тежки климатични услвия проявява председателят на дружинката Тодор Тодоров. От 32 години той заема отговорната длъжност, а повече от 22 я съчетава с кметското място в село Виница.

  „Грижата е постоянна – казва той- защото знаем, че който храни, той ще ловува.“ И споделя притеснението на ловците, че в разгара на сезона за водоплаващ дивеч, ловът им е забранен заради епидемията от инфлуенция.

  Едно от огнищата на коварната болест беше в първомайска община, но то вече е унищожено. От наложените ораничения са засегнати  24-те дружинки на ЛРД "Марица" - Първомай.

  При тежкия снеговалеж и продължилия необичайно дълго период на застудяване, мероприятия по подхранване на яребици, фазани, заек се извършват навсякъде на територията на дружеството.  А в планинските райони - около селата Искра, Драгойново, Буково, Брягово се олагат грижи и за едър дивеч.

  В момента се ловува само вреден - чакали, лисици, свраки... Другият вариант е вместо пушка, да ползват фотоапарат. Най-нетърпеливите ловци се шегуват, че птиците са така добре нахранени, че са забравили да летят.

  parvomai.net

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Кр
   крайненец
   4 0
   16:41, 30 яну 2017
   Някой наясно ли е дали ловец има право да спре джипката си на края на селото и да стреля по птици, кацнали по клоните на дърветата от крайните дворове?
   • Ло
    Ловец
    4 0
    20:45, 30 яну 2017
    Няма такова право !!!
    При такъв случай се звани на 112
  • 2
   До
   До ловец
   1 0
   21:06, 30 яну 2017
   Слиза от джипа на 200 метра от селото стреля по детски колкото ще.....а за неверен сигнал на 112 си има санкции
  • 3
   До
   до ловец
   1 0
   21:13, 30 яну 2017
   извинявям се за грашката не детски а по свраки
  • 4
   Кр
   крайненеца
   1 0
   22:36, 1 фев 2017
   Не стреляше по свраки а по ония едрите мишелови, които май са защитени от закона.

  Хороскоп за 30.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се справите с хаоса край себе си, ако заложите на умението си да организирате и внасяте ред. С търпение и такт ще постигнете повече, отколкото с демонстрация на изключителността си. Денят е различен и интересен, а при желание може да го завършите в компанията на любим човек.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ангажиментите днес ще ви потопят в динамиката на ежедневието. За да ви спори не допускайте някой да се намесва в делата ви. Дава ви се шанс да реализирате плановете си, не се колебайте да действате. Избягвайте конфликтите, особено с хора, с които сте свързани, било служебно или емоционално.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Няма да ви липсват проблеми за решаване, но можете спокойно да се облегнете на едно сигурно рамо. Партньорът ви е до вас. Ще останете доволни от развитието на ваш страничен проект. Не пестете усилията си и скоро ще се радвате на добри резултати. Повече внимание отделете на здравето си.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Решения, важни за бъдещите ви реализации ще ви накарат да потърсите мнения и се допитате до експерти в сферата, в която работите. Няма да ви липсват възможности, от вас зависи да ги оцените, като такива и да се възползвате от тях. Нечие присъствие ще ви въздейства романтично.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Насочете част от енергията си към подобряването на отношенията с близък човек. Денят може да се окаже решаващ в тази посока. Непредвидени събития значително ще ви улеснят. Не придавайте толкова голямо значение на дреболиите. Ситуацията около вас е много благоприятна и просто трябва да се възползвате.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще е изпълнен с емоции. В чудесно настроение сте и се раздавате изцяло, а това понякога е доста изтощително. Съветите ви ще бъдат от полза за ваш близък приятел. Сигурно ще съжалявате, ако пропуснете очертаващо се събиране. Среща с интригуваща личност ще ви вълнува вечерта.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес предприемате реални стъпки към дейност, която ви привлича отдавна. Отдават ви се добри възможности, опитайте се да ги оползотворите без чужда помощ. Ще имате успех, ако продължите да работите по начина, по който сте работили досега. Ще останете доволни от предложението, което съвсем случайно получавате.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Стойте далеч днес от дребни спорове, които само могат да ви развалят настроението. Денят е добър за вас, тъй като ще получите добри новини, които отдавна очаквате. За онези, които търсят работа, денят може да се окаже особено благоприятен. Насочете усилията си в правилната посока и доброто няма да закъснее.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Теми, от които малко сте се интересували до днес ще привлекат вниманието ви. Деловите Стрелци да не приспиват бдителността към конкуренцията си, последните развития говорят за подценяването им, което не е препоръчително. Личност, която не спира да ви вълнува ще ви изненада приятно.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят е подходящ за срещи, запознанства и развлечения. Привлечени сте от представител на противоположния пол и това ви изпълва с надежди. Отпуснете се и се забавлявайте. Решенията ви, отнасящи се до ваши проекти са на път да се реализират. Не бъдете прекалено мнителни, сами си пречите да бъдете обективни.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Работата ви носи много предизвикателства днес и трябва да бъдете пределно концентрирани за да се справите с всичко, което ви предстои. Въпрос чието разрешаване отдавна отлагате, днес ще ви застави да се заемете по-сериозно с него. Моментът е много подходящ за уреждане на проблеми свързани с дома или семейството. Ще бъдете много улеснени в това отношение.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Бъдете повече реалисти и не се оставяйте на емоциите да ви водят. С вътрешното си озарение ставате привлекателни за околните, а вие знаете как да използвате даденостите си. Възможни са разочарования поради разминаване на реалностите с мечтите ви. Трудът ви няма да остане неоценен, не се щадете.
  30 сеп 2020
  Последни новини