23 °C

Ловците хранят дивеча и ловуват с фотоапарат

  Всекидневна е грижата за подхранване на дивеча на членовете от ловната дружинка на село  Виница към ЛРД „Марица“. С малки изключения 20-членната група  не пропуска възможност да зареди хранилки и ясли не само в почивните дни.  В помощ на ловците е местната кооперация, която осигурява  царевица и пшеница. Членовете на дружинката, които произвеждат зърно също се включват.

  Особена загриженост при тези изключително тежки климатични услвия проявява председателят на дружинката Тодор Тодоров. От 32 години той заема отговорната длъжност, а повече от 22 я съчетава с кметското място в село Виница.

  „Грижата е постоянна – казва той- защото знаем, че който храни, той ще ловува.“ И споделя притеснението на ловците, че в разгара на сезона за водоплаващ дивеч, ловът им е забранен заради епидемията от инфлуенция.

  Едно от огнищата на коварната болест беше в първомайска община, но то вече е унищожено. От наложените ораничения са засегнати  24-те дружинки на ЛРД "Марица" - Първомай.

  При тежкия снеговалеж и продължилия необичайно дълго период на застудяване, мероприятия по подхранване на яребици, фазани, заек се извършват навсякъде на територията на дружеството.  А в планинските райони - около селата Искра, Драгойново, Буково, Брягово се олагат грижи и за едър дивеч.

  В момента се ловува само вреден - чакали, лисици, свраки... Другият вариант е вместо пушка, да ползват фотоапарат. Най-нетърпеливите ловци се шегуват, че птиците са така добре нахранени, че са забравили да летят.

  parvomai.net

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Кр
   крайненец
   4 0
   16:41, 30 яну 2017
   Някой наясно ли е дали ловец има право да спре джипката си на края на селото и да стреля по птици, кацнали по клоните на дърветата от крайните дворове?
   • Ло
    Ловец
    4 0
    20:45, 30 яну 2017
    Няма такова право !!!
    При такъв случай се звани на 112
  • 2
   До
   До ловец
   1 0
   21:06, 30 яну 2017
   Слиза от джипа на 200 метра от селото стреля по детски колкото ще.....а за неверен сигнал на 112 си има санкции
  • 3
   До
   до ловец
   1 0
   21:13, 30 яну 2017
   извинявям се за грашката не детски а по свраки
  • 4
   Кр
   крайненеца
   1 0
   22:36, 1 фев 2017
   Не стреляше по свраки а по ония едрите мишелови, които май са защитени от закона.

  Хороскоп за 13.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
  13 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
  13 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
  13 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
  13 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
  13 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
  13 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
  13 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
  13 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
  13 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
  13 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
  13 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
  13 май 2021
  Последни новини