Ловците хранят дивеча и ловуват с фотоапарат

    Всекидневна е грижата за подхранване на дивеча на членовете от ловната дружинка на село  Виница към ЛРД „Марица“. С малки изключения 20-членната група  не пропуска възможност да зареди хранилки и ясли не само в почивните дни.  В помощ на ловците е местната кооперация, която осигурява  царевица и пшеница. Членовете на дружинката, които произвеждат зърно също се включват.

    Особена загриженост при тези изключително тежки климатични услвия проявява председателят на дружинката Тодор Тодоров. От 32 години той заема отговорната длъжност, а повече от 22 я съчетава с кметското място в село Виница.

    „Грижата е постоянна – казва той- защото знаем, че който храни, той ще ловува.“ И споделя притеснението на ловците, че в разгара на сезона за водоплаващ дивеч, ловът им е забранен заради епидемията от инфлуенция.

    Едно от огнищата на коварната болест беше в първомайска община, но то вече е унищожено. От наложените ораничения са засегнати  24-те дружинки на ЛРД "Марица" - Първомай.

    При тежкия снеговалеж и продължилия необичайно дълго период на застудяване, мероприятия по подхранване на яребици, фазани, заек се извършват навсякъде на територията на дружеството.  А в планинските райони - около селата Искра, Драгойново, Буково, Брягово се олагат грижи и за едър дивеч.

    В момента се ловува само вреден - чакали, лисици, свраки... Другият вариант е вместо пушка, да ползват фотоапарат. Най-нетърпеливите ловци се шегуват, че птиците са така добре нахранени, че са забравили да летят.

    parvomai.net

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Кр
      крайненец
      4 0
      16:41, 30 яну 2017
      Някой наясно ли е дали ловец има право да спре джипката си на края на селото и да стреля по птици, кацнали по клоните на дърветата от крайните дворове?
      • Ло
        Ловец
        4 0
        20:45, 30 яну 2017
        Няма такова право !!!
        При такъв случай се звани на 112
    • 2
      До
      До ловец
      1 0
      21:06, 30 яну 2017
      Слиза от джипа на 200 метра от селото стреля по детски колкото ще.....а за неверен сигнал на 112 си има санкции
    • 3
      До
      до ловец
      1 0
      21:13, 30 яну 2017
      извинявям се за грашката не детски а по свраки
    • 4
      Кр
      крайненеца
      1 0
      22:36, 1 фев 2017
      Не стреляше по свраки а по ония едрите мишелови, които май са защитени от закона.
    Последни новини