Буря в планината сгодява влюбени

Двойка, която била застигната от буря под връх Бен Невис и се наложило да пренощува в планината, се сгодила, защото се страхувала, че това може да е последната й нощ, съобщи Прес асосиейшън.

Изкачването в планината отнело много време на 29-годишния Стефан Сенк и на 25-годишната Бет Дейвис. Двамата не могли да слязат преди смрачаване. Те намерили подслон в тесна цепнатина, след като температурата паднала под нулата и задухали силни ветрове.

Опасявайки се, че това може да е последната им нощ заедно, Сенк направил предложение за брак на Дейвис, тъй като двамата треперели от студ под дъжда и били близо до хипотермия.

През нощта те не успели да ползват нейния мобифон. На разсъмване обаче изпратили SMS до майка й в Съри, която предупредила планинските спасителни служби.

"Времето бе много лошо и духаха толкова силни ветрове, че разкъсаха одеялото ми", разказа Бет Дейвис, която е изследователка от университета в Дърам. "Тогава Стефан се обърна към мен и спомена за сватба, ако преодолеем това изпитание. Веднага му отговорих с "да", допълни тя.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини