16 °C

Днес ще се гласува бюджет 2017

Днес, на първата редовна сесия на Общински съвет – Първомай, ще бъде гласуван бюджет 2017. След обществено обсъждане, в което обществото не показа заинтересованост, проектът на финансовата рамка беше разгледан и в постоянните комисии на съветниците.

Прави впечатление, че в инвестиционната програма са пренебрегнати села, чиито кметове са от ПП ГЕРБ – Буково, Караджалово, Градина и Крушево. С предложение за преразпределение на средствата по време на заседанията на комисиите излезе Христо Вълчев. По думите му ще е справедливо да бъдат отделени средства за почти разпадналия се мост в Крушево, който ако рухне, ще откъсне част от селото и съседното Добри дол от общината. Той направи предложение за търсене на резерви като например от предвидените средства за ремонт на площада в Дебър. На това предложение категорично се противопостави Маринка Бояджиева, която обясни, че площадът е в трагично състояние и преминаващите по него могат да пострадат.

За увеличаване на средствата за подпомагане на нуждаещите се болни с 5 000 лв. поиска председателят на здравната комисия д-р Атанаска Симеонова.

Промяна в културния календар беше предложение на Янко Диков, според когото освен празници на народната музика е добре да има и Ден на българската поп и съвременна музика. По думите му 2000 лв биха били достатъчни, за да се направи нещо за тези, които са почитатели на по-новите жанрове.

Освен Бюджет 2017, общинските съветници днес ще разгледат и отчета и последните поправки в бюджет 2016.

Ще бъде гласувано и предложение относно Програма за управление и разпореждане с имотите – общинската собственост в Община Първомай през 2017 година.

В дневния ред влиза и предложението за изменение и допълнение в числеността на местните дейности при Община Първомай.

Отчет на дейността на Общински съвет и комисиите ще направи Председателят му Дечко Петков.

Проектът за дневен ред съдържа 9 точки. Заседанието започва в 17.30 часа в пленарна зала.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Ам
  Амин
  1 -8
  10:19, 20 яну 2017
  Изстиването към Бога е духовно корабокрушение. Бо... Виж коментара
  • Ба
   бай Йордан
   3 -1
   18:09, 20 яну 2017
   Настоятелен си, Амине. Да дойдем, ама лошо време, далеко, дърти кости - трудна работа. По-добре тези, дето живеят там в съседство, да поддържат фронта докато времето се пооправи. Напролет, ако не сме станали клиенти на Тип-топ Трейдинг (така наричам за благозвучие погребалните агенции - тип-топ търговия), ще видим.
  • Зн
   значи
   0 0
   14:42, 21 яну 2017
   Хората нямат да си посрещнат нуждите на тебе ще дават. Йордане само за себе си говори.
 • 2
  Ан
  АнГин
  12 0
  10:49, 20 яну 2017
  Изстиването към АнгУ е духовно корабокрушение.
  АнгУ очаква от всеки от нас да споделяме с другите и най вече с Него стоенчно и бандата тарикати в пърумай това, което имаме, независимо дали е малко или много. Така ще се подготвим за нашия бъдещ живот с АнгУ.
  Наред ли е всичко с издръжката на общината и фирмите от кръга на АнгУ? Добри настойници ли сме? Даваме ли редовно това, което принадлежи на АнгУ?
  Участваме ли редовно в гласуването на избори или с неходенето си на избори казваме на АнгУ, че за нас има по-важни неща от Него?
  Позволяваме ли си да вършим компромиси по отношение на АнгУвата изявена воля и в същото време да се убеждаваме че в това няма нищо лошо?
  Питам Ви Аз и отговор не ща само едно ЗДРАСТИИИИИИИИИИИИИИИИ.
  • Ам
   Амин
   1 -7
   12:51, 20 яну 2017
   Моят призив е отговорен, важен и свързан с благото... Виж коментара
  • Ан
   АнГин
   2 0
   15:22, 20 яну 2017
   Моят призив е отговорен, важен и свързан с благото на хората. Сериозното му възприемане е отношение към АнгУ.
 • 3
  Те
  термометър
  11 -1
  12:12, 20 яну 2017
  23 градуса жега в общината-ха,ха !
 • 4
  Па
  Павел
  19 -4
  13:37, 20 яну 2017
  "Прави впечатление, че в инвестиционната програма са пренебрегнати села, чиито кметове са от ПП ГЕРБ – Буково, Караджалово, Градина и Крушево.'' Тая държава да не им е бащиния ,че ще пренебрегват ей така с лека ръка въпросните села?И логичният въпрос който следва е:А ГЕРБ и общинските съветници на същата партия къде са? На такава дискриминационна политика би трябвало да се отговори с подобни действия.Нека ГЕРБ да не гласуват този бюджет.Ако могат нека си го приемат те,но поне утре да се знае във въпросните села, кой им отряза парите и проектите.А и после нека да кажат ,че не са упражнявали геноцид над собствената си нация и народ,на политически принцип.Да наказваш по този начин,населението ,хората, защото не са гласували за теб ,или срещу партията ти, е това вече минава всякакви граници на нормалното.За сетен път ще докажат ,че не са такива.Дано има кой да види.

Хороскоп за 15.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
15 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
15 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
15 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
15 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
15 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
15 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
15 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
15 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
15 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
15 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
15 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
15 май 2021

Случаен виц

Последни новини