Днес ще се гласува бюджет 2017

Днес, на първата редовна сесия на Общински съвет – Първомай, ще бъде гласуван бюджет 2017. След обществено обсъждане, в което обществото не показа заинтересованост, проектът на финансовата рамка беше разгледан и в постоянните комисии на съветниците.

Прави впечатление, че в инвестиционната програма са пренебрегнати села, чиито кметове са от ПП ГЕРБ – Буково, Караджалово, Градина и Крушево. С предложение за преразпределение на средствата по време на заседанията на комисиите излезе Христо Вълчев. По думите му ще е справедливо да бъдат отделени средства за почти разпадналия се мост в Крушево, който ако рухне, ще откъсне част от селото и съседното Добри дол от общината. Той направи предложение за търсене на резерви като например от предвидените средства за ремонт на площада в Дебър. На това предложение категорично се противопостави Маринка Бояджиева, която обясни, че площадът е в трагично състояние и преминаващите по него могат да пострадат.

За увеличаване на средствата за подпомагане на нуждаещите се болни с 5 000 лв. поиска председателят на здравната комисия д-р Атанаска Симеонова.

Промяна в културния календар беше предложение на Янко Диков, според когото освен празници на народната музика е добре да има и Ден на българската поп и съвременна музика. По думите му 2000 лв биха били достатъчни, за да се направи нещо за тези, които са почитатели на по-новите жанрове.

Освен Бюджет 2017, общинските съветници днес ще разгледат и отчета и последните поправки в бюджет 2016.

Ще бъде гласувано и предложение относно Програма за управление и разпореждане с имотите – общинската собственост в Община Първомай през 2017 година.

В дневния ред влиза и предложението за изменение и допълнение в числеността на местните дейности при Община Първомай.

Отчет на дейността на Общински съвет и комисиите ще направи Председателят му Дечко Петков.

Проектът за дневен ред съдържа 9 точки. Заседанието започва в 17.30 часа в пленарна зала.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ам
    Амин
    1 -8
    10:19, 20 яну 2017
    Изстиването към Бога е духовно корабокрушение. Бо... Виж коментара
    • Ба
      бай Йордан
      3 -1
      18:09, 20 яну 2017
      Настоятелен си, Амине. Да дойдем, ама лошо време, далеко, дърти кости - трудна работа. По-добре тези, дето живеят там в съседство, да поддържат фронта докато времето се пооправи. Напролет, ако не сме станали клиенти на Тип-топ Трейдинг (така наричам за благозвучие погребалните агенции - тип-топ търговия), ще видим.
    • Зн
      значи
      0 0
      14:42, 21 яну 2017
      Хората нямат да си посрещнат нуждите на тебе ще дават. Йордане само за себе си говори.
  • 2
    Ан
    АнГин
    12 0
    10:49, 20 яну 2017
    Изстиването към АнгУ е духовно корабокрушение.
    АнгУ очаква от всеки от нас да споделяме с другите и най вече с Него стоенчно и бандата тарикати в пърумай това, което имаме, независимо дали е малко или много. Така ще се подготвим за нашия бъдещ живот с АнгУ.
    Наред ли е всичко с издръжката на общината и фирмите от кръга на АнгУ? Добри настойници ли сме? Даваме ли редовно това, което принадлежи на АнгУ?
    Участваме ли редовно в гласуването на избори или с неходенето си на избори казваме на АнгУ, че за нас има по-важни неща от Него?
    Позволяваме ли си да вършим компромиси по отношение на АнгУвата изявена воля и в същото време да се убеждаваме че в това няма нищо лошо?
    Питам Ви Аз и отговор не ща само едно ЗДРАСТИИИИИИИИИИИИИИИИ.
    • Ам
      Амин
      1 -7
      12:51, 20 яну 2017
      Моят призив е отговорен, важен и свързан с благото... Виж коментара
    • Ан
      АнГин
      2 0
      15:22, 20 яну 2017
      Моят призив е отговорен, важен и свързан с благото на хората. Сериозното му възприемане е отношение към АнгУ.
  • 3
    Те
    термометър
    11 -1
    12:12, 20 яну 2017
    23 градуса жега в общината-ха,ха !
  • 4
    Па
    Павел
    19 -4
    13:37, 20 яну 2017
    "Прави впечатление, че в инвестиционната програма са пренебрегнати села, чиито кметове са от ПП ГЕРБ – Буково, Караджалово, Градина и Крушево.'' Тая държава да не им е бащиния ,че ще пренебрегват ей така с лека ръка въпросните села?И логичният въпрос който следва е:А ГЕРБ и общинските съветници на същата партия къде са? На такава дискриминационна политика би трябвало да се отговори с подобни действия.Нека ГЕРБ да не гласуват този бюджет.Ако могат нека си го приемат те,но поне утре да се знае във въпросните села, кой им отряза парите и проектите.А и после нека да кажат ,че не са упражнявали геноцид над собствената си нация и народ,на политически принцип.Да наказваш по този начин,населението ,хората, защото не са гласували за теб ,или срещу партията ти, е това вече минава всякакви граници на нормалното.За сетен път ще докажат ,че не са такива.Дано има кой да види.
Последни новини