Да се повозиш без панталони в метрото (видео)

"Без панталони в метрото" (#NoPantsSubwayRide) - провокативната и абсолютно нетенденциозна акция за возене в обществения транспорт по долни гащи мина по реда си и тази година в някои страни по света. 

Идеята стартира във вид на масово сваляне на панталони 2002 година в Ню Йорк. Най-масово си остава учстието там и тази година.

Върпеки минусовите температури в Европа, тук също не липсваха ентусиасти със зимни якета, шалове, шапки и по бельо в метрото. Тази година Берлин също се включи. Главаната и основна цел на организаторите е да накарат хората да се отърсят от привичните неща в ежедневието и да се посмеят. Участниците секачват в различни вагони, не говорят помежду си и се държат все едно няма нещо необичайно във вида им.

При първото провеждане на "Без панталони в метрото" едва 7 души са участвали в провокативната акция. През 2006 година - над 150. Тогава 8 души са арестувани за непристойно поведение, но по-късно са били пуснати без повдигнати обвинения. 

През 2013 година инициативата завладява около 60 града по целия свят. През януари 2016 година и в московското метро се боявиха обезпанталонени люде със замислен вид. Участниците бяха разследвани от полицията за нарушение - "подстрекаване на обществото към безредици".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини