10 факта, които сте смятали за истина, но са пълна измислица

От растежа на косата до магическите характеристики на сапуна, представяме ви 10 факта, които сте смятали за истина, но са пълна измислица.

1. Косата и ноктите не продължават да растат след смъртта

Хората мислят, че те продължават да растат, защото кожата на мъртъвците се свива, а това прави косата и ноктите да изглеждат по-дълги.

2. Косата не побелява по-бързо, ако бива боядисвана

Сивата коса се появява, когато меланинът, даващ цвета, спре да се произвежда от тялото. Боите за коса не могат да повлияят на биологичния процес, но начинът на живот, стресът и други фактори могат.

3. Сапунът не унищожава бактериите, а само отмива някои

Сапунът, без значение от вида му, не убива бактериите. Те само се отмиват с помощта на маслата в сапуна.

4. Захарта прави децата хиперактивни

Консумацията на захар просто ги прави по-игриви и неспокойни. Но няма научни доказателства за връзка между захарта и хиперактивността.

5. Дъвката залепва на червата

Дъвката не се храносмила както други храни. Тя просто преминава през тялото и за около седем дни няма да има следа от нея.

6. Не е нужно да си богат, за да осиновиш дете

В зависимост от страната процесът по осиновяване може да е скъп, но богатството не е фактор. Но все пак финансовата стабилност е важна.

7. Спането с влажна коса не е фактор за настинка

Просто е – настинските са причинени от вируси.

8. Великата китайска стена не може да си види от Космоса

Заради дизайна и цвета й феноменът не може да бъде видян от толкова далеч. Едва забележима е на кадри, снимани с много-много приближение.

9. Дишането уста в уста не може да съживи някого

То се използва, за да предпази мозъка от увреждане, провеждайки въздух през дробовете. Без ефективен електрошок, сърцето няма да започне да бие нормално отново.

10. Ако попитате полицай под прикрие дали е такъв, той няма да потвърди

Ченгетата под прикритие могат да помогнат в извършването на престъпление, защото някои закони ги защитават, но не могат да принудят или убедят някого да извърши такова. 

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини