Петър Тенев е пазител на 18-годишна традиция

18 години Петър Тенев посреща новата година на едно и също място - на сцената пред читалище "Св.св. Кирил и Методий" - Първомай. Традицията, започнала през 1999, за тържественото посрещне на милениума, продължава и до днес, а Петър Тенев се е превърнал в част от тази традиция. Той ще бъде част от жителите и гостите на града, които и тази година, на 31 декември  ще посрещнат Новата 2017-та  на площада, под звездите. 

Трябва да го правим защото имаме необходимост от това – казва Тенев, правим го за хората, които излизат на площада и искат по по-различен начин да посрещнат новата година, с традиционното хоро и музиката на оркестър „Дионис“, с традиционните фойерверки, с тази атмосфера, която се получава на площада. Така трябва да продължи.

18 години Петър Тенев и семейството му нямат никакви съмнения къде ще посрещнат Новата година. Неотлъчно, малко преди 12 часа, на 31 декември той  е зад сцената на читалището в град Първомай.

В Първомай всички го познават като ръководител на оркестър „Дионис“. За него е чест и удоволствие да изсвири първите акордите на първото за годината хоро в меката на тракийската музика.

Той с носталгия си спомня първите години когато на площада е имало много повече хора, пред сцената е „паркирала“ атрактивна шейна със Снежанка и Дядо Мраз, а атмосферата се е допълвала от обилния сняг.  Затова Петър Тенев приканва всички да излязат в полунощ на 31 декември на площада. Настъпването на Новата 2017 година ще бъде оповестено със заря, организирана от Емил Николов. А след речта на кмета, Петър Тенев и оркестър „Дионис“ ще подхванат новогодишното хоро. Община Първомай и Читалище „Кирил и Методий“ са осигурили и по чаша вино за всички, дошли на площада. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Но
    Новогодишната нощ
    2 -1
    23:52, 3 яну 2017
    Браво на Петьо, нооо....... На площада имаше 20 човека, което е и причината г-жа Кирякова да не напише и дума за хорото на кмета.И нито една снимка. Дано най-после г-н Папазов се е досетил, че на първомайци им писна от неговите поздрави и танци на площада.
Последни новини