Samsung създава алианс около технологията с квантови точки

На пазара за телевизори кръстосват шпаги две перспективни технологии в момента – дисплеите с квантови точки на Samsung и панелите с органични светодиоди (OLED) на LG.

Samsung вярва, че неговата технология превъзхожда OLED и възнамерява да разкрие ноу-хау на други производители. За целта корейският гигант планира да създаде алианс за налагане на технологията с квантови точки, съобщи CDRinfo.com.

Според компанията, панелите с квантови точки (QD) осигуряват по-високо качество на изображението, отколкото OLED технологията. Samsung очаква други други производители също да възприемат QD технологията и да пуснат на пазара телевизори на нейна база.

LG, от своя страна, изтъква като недостатъци на конкурентната технология по-слабия контраст и по-малкия зрителен ъгъл. Samsung обаче твърди, че в новите QLED панели (LED дисплеи, базирани на квантови точки), които ще дебютират на CES 2017 през януари в Лас Вегас, тези недостатъци са отстранени.

Samsung и LG се фокусират върху панелите с резолюция 4K (3840×2160 пиксела), докато тайванските и японските им конкуренти наблягат на разработката на ТВ панели с резолюция 8K, или 7680×4320 пиксела.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини