Китай тества невъзможния двигател EM Drive в космоса

IB Times съобщи, че Китай не само е разработил работеща версия на невъзможния дригател IB Times, но и го тества в космоса, Докато няма резултати, публикувани в рецензирано издание, от гл;една точка на научната общност е невъзможно да се каже дали учените са тествали устройството в космоса, нито какви са резултатите от тестовете. В Поднебесната се случва да преувеличават резултатите, а в случая публикацията е в проправителствен вестник.

Но екип от Китайската академия за космичски технологии (CAST) казва същото като информацията, предоставена на IB Times от анонимен източник. Според техния информатор, Китай вече има EM Drive на борда на своята космическата лаборатория Tiangong-2.

Знае се, че китайски учени експериментират с невъзможния дригател поне от пет години. Но резултати те не са публикували, затова дали имат напредък и доколко той е съществен остава неизвестно.

"Националните изследователски институти през последните години проведдоха серия дългосрочни, повторни тестове на EM Drive. Публикуваните от НАСА тестове, може да се каже, повторно потвърждаване на технологията", заяви на пресконференция тази седмица Чън Ю, ръководител на отдела за комуникационни сателити на CAST, цитиран от IB Times.

Главният дизайнер на подразделението за сателитна  комуникаци на CAST Ли Фенг заяви пред медиите, че засега техният EM Drive произвежда тяга от порядъка на милинютони, както  версията на НАСА. За да бъде функционален тягата трябва да е между 100 милинютони и 1 нютон. Екипът се твърди, че в момента работи върху дизайна на кухината на EM Drive и позицията на мгнетрона, преди да тестват нови версии на техните сателити в орбита.

"Тази технология в момента е в последния етап от фазата на доказване на принципа, като целта е да се направи технологията приложима за сателитите колкото е възможно по-бързо", обяснява Ли Фенг на пресконференцията.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини