1 °C

Делегация от Първомай представи местния бизнес в Хърватска и участва в благотворителен търг

Изображение 1 от 2

  Делегация от 10 човека, водена от кмета на община Първомай, посети столицата на република Хърватска – Загреб в периода 4-5 декември. Инициативата е на посланика ни в Загреб Таня Димитрова и имаше за цел да бъде представена част от бизнеса от от регион Тракия.

  Съвместно с Хърватската търговска камара на 5 декември 2016 г. бе организиран бизнес-форум. На него беше представена продукцията на „Иватекс“, „Хомелант текстил“, „Български лимец“, „Витал“, „Консервинвест“, ББП, „Ифантис', Грийнс ООД, Роза импекс, „Конекс тива“. В презентацията беше отразена както областта на развитие, така и възможностите за партньорски споразумения със заинтересовани Хърватски фирми.

  Посланик Димитрова акцентира върху необходимостта да бъде задълбочено трансграничното и регионално сътрудничество с фокус върху опциите за привличане на средства по линия на структурните и инвестиционни фондове на ЕС. Беше обърното внимане върху факта, че през 2016 година е регстрирано увеличение на български стоки към Хърваатска със 106%.

  за двустранни консултации на заинтересовани фирми от Хърватия и представители на няколко фирми от Първомайско български компании от индустриална зона Тракия, представили се с презентации, отразяващи специфичните приоритети и потенциал за развитие на областта и съществуващите възможности за сключване на партньорски споразумения.

  Форумът представи България и по-специално региона около Първомай като атрактивен за хърватските предприемачи, а те проявиха интерес към производството на плодове, зеленчуци и биоземеделието. 

  Стоки, произведени в представените фирми бяха включени в Благотворителен коледен базар.

  В събитието участваха 50 дипломатически представителства. Българските деликатеси, козметични и текстилни продукти събраха над 1000 лв. в български пари.

  Средствата от проведеното благотворително мероприятие са предназначени за детската градина, Музикална школа и програма за социално развитие, ориентирана към деца и младежи в Хърватия.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   12
   1212112
   27 -1
   12:12, 7 дек 2016
   Туристи , 80% нямат нищо общо с бизнеса
   • 32
    3232
    15 -1
    14:25, 7 дек 2016
    Ами с тези хубави дупета явно имат много качестеа и от всичко разбират.
   • Де
    Делегат
    2 -8
    19:26, 8 дек 2016
    А бе отворен, нито познаваш хората, нито можеш да... Виж коментара
   • Ша
    Шарлок Холмс.
    5 0
    21:00, 8 дек 2016
    Явно малко ти си познаваш хората и рогата са бая големи.
  • 2
   77
   777
   18 -1
   17:09, 7 дек 2016
   Е, много претенции имате...Христо Сталев е представил местното общинско звено по чисотата - голям местен бизнес; няколко закършени общински чиновнички...не знаех, че му казват делегация местен бизнес. няма лошо. който се е уредил с вашите данъци, драги данъкоплатци да попътува на гърба на общинската хазна, видено да му е...не завиждайте
  • 3
   Оо
   оооох
   2 -2
   18:37, 7 дек 2016
   оооооооооооох
   • Ох
    ох я
    7 0
    20:44, 8 дек 2016
    някой хора охкаха докато им правеха ябълковите градини и сега с екс бензинджията се пъчат като бизнисмни
  • 4
   33
   333
   8 -1
   18:50, 7 дек 2016
   Пък и да се развива бизнес, каква полза за народа? Има ли заплата по- голяма от 400 лв. в Първомай?
   • Де
    Делегат
    2 -10
    19:32, 8 дек 2016
    За некадърници като теб и 400 лв са много! Виж коментара
  • 5
   Уш
   Ушу
   5 0
   20:39, 7 дек 2016
   Хърватия , хърватия не Хърватска на Български е Хърватия.

  Хороскоп за 27.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
  27 яну 2021
  Последни новини