15 °C

Делегация от Първомай представи местния бизнес в Хърватска и участва в благотворителен търг

Изображение 1 от 2

  Делегация от 10 човека, водена от кмета на община Първомай, посети столицата на република Хърватска – Загреб в периода 4-5 декември. Инициативата е на посланика ни в Загреб Таня Димитрова и имаше за цел да бъде представена част от бизнеса от от регион Тракия.

  Съвместно с Хърватската търговска камара на 5 декември 2016 г. бе организиран бизнес-форум. На него беше представена продукцията на „Иватекс“, „Хомелант текстил“, „Български лимец“, „Витал“, „Консервинвест“, ББП, „Ифантис', Грийнс ООД, Роза импекс, „Конекс тива“. В презентацията беше отразена както областта на развитие, така и възможностите за партньорски споразумения със заинтересовани Хърватски фирми.

  Посланик Димитрова акцентира върху необходимостта да бъде задълбочено трансграничното и регионално сътрудничество с фокус върху опциите за привличане на средства по линия на структурните и инвестиционни фондове на ЕС. Беше обърното внимане върху факта, че през 2016 година е регстрирано увеличение на български стоки към Хърваатска със 106%.

  за двустранни консултации на заинтересовани фирми от Хърватия и представители на няколко фирми от Първомайско български компании от индустриална зона Тракия, представили се с презентации, отразяващи специфичните приоритети и потенциал за развитие на областта и съществуващите възможности за сключване на партньорски споразумения.

  Форумът представи България и по-специално региона около Първомай като атрактивен за хърватските предприемачи, а те проявиха интерес към производството на плодове, зеленчуци и биоземеделието. 

  Стоки, произведени в представените фирми бяха включени в Благотворителен коледен базар.

  В събитието участваха 50 дипломатически представителства. Българските деликатеси, козметични и текстилни продукти събраха над 1000 лв. в български пари.

  Средствата от проведеното благотворително мероприятие са предназначени за детската градина, Музикална школа и програма за социално развитие, ориентирана към деца и младежи в Хърватия.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   12
   1212112
   27 -1
   12:12, 7 дек 2016
   Туристи , 80% нямат нищо общо с бизнеса
   • 32
    3232
    15 -1
    14:25, 7 дек 2016
    Ами с тези хубави дупета явно имат много качестеа и от всичко разбират.
   • Де
    Делегат
    2 -8
    19:26, 8 дек 2016
    А бе отворен, нито познаваш хората, нито можеш да... Виж коментара
   • Ша
    Шарлок Холмс.
    5 0
    21:00, 8 дек 2016
    Явно малко ти си познаваш хората и рогата са бая големи.
  • 2
   77
   777
   18 -1
   17:09, 7 дек 2016
   Е, много претенции имате...Христо Сталев е представил местното общинско звено по чисотата - голям местен бизнес; няколко закършени общински чиновнички...не знаех, че му казват делегация местен бизнес. няма лошо. който се е уредил с вашите данъци, драги данъкоплатци да попътува на гърба на общинската хазна, видено да му е...не завиждайте
  • 3
   Оо
   оооох
   2 -2
   18:37, 7 дек 2016
   оооооооооооох
   • Ох
    ох я
    7 0
    20:44, 8 дек 2016
    някой хора охкаха докато им правеха ябълковите градини и сега с екс бензинджията се пъчат като бизнисмни
  • 4
   33
   333
   8 -1
   18:50, 7 дек 2016
   Пък и да се развива бизнес, каква полза за народа? Има ли заплата по- голяма от 400 лв. в Първомай?
   • Де
    Делегат
    2 -10
    19:32, 8 дек 2016
    За некадърници като теб и 400 лв са много! Виж коментара
  • 5
   Уш
   Ушу
   5 0
   20:39, 7 дек 2016
   Хърватия , хърватия не Хърватска на Български е Хърватия.

  Хороскоп за 19.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще определите приоритетите си и отговорно ще се заемете с реализацията на важните задачи днес. За щастие, ще имате подкрепата на човек, който милее за вас. Близостта му ви дава кураж и усилва вярата ви. Добри изяви ще имат хората на изкуството и интелектуалния труд. Финансови придобивки.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Въпроси, свързани с кариерата и дома ще са сред основните, които ще ви занимават днес. Ще пристъпите към поредното предизвикателство, свързано с професионалната ви заетост или в личните ви дела, като по-малко се доверявате на другите и следвате собствената си мисъл. Не позволявайте на депресията да ви завладее.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Намеренията ви днес ще се осъществяват. Това ще ви отвори допълнителна работа, но за сметка на това ще имате добри възможности за бъдещето. На някои от вас им предстои пътуване, свързано с ново сътрудничество. Организацията по преместване на дейност в друг град ще ви ангажира повече от очакваното.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Запазвайки правото си да вземате сами решенията си, ще заявите претенциите си към онези, които са под ваш контрол. Приобщете ги към задачите си и ще постигнете по-бърз напредък в делата си. В работата си не рискувайте излишно, винаги има по-добър начин, който чака да бъде открит.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Бъдете по-търпеливи днес. Спомнете си, че хубавите неща стават бавно. Отношенията ви със сърдечния партньор постепенно навлизат в желаната от вас насока. В делови план ще получите реални възможности за разширяване на бизнеса си. Нужно ви е да се доверите на повече хора. Сами няма да се справите.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят може да бъде много успешен ако успеете да се възползвате от връзките си в деловите среди. Възможно е да възродите старо ползотворно партньорство или пък откриете най-подходящия за работата ви човек. Ще получите неочаквана подкрепа от човек, на когото до скоро не сте имали доверие. Не бъдете твърде предубедени, ако го изслушате е много вероятно да промените мнението си.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Колебанията ви по отношение на предстояща изява са излишни, имате всичко, което ви е нужно, за да се справите. Харесвани сте и ще бъдете насърчени от онези, на чието мнение особено държите. Целите ви са ясни, подготовката е към края си, действайте. Пътуване ще направи деня на някои особено динамичен.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С конструктивен подход ще решавате проблемите днес. Качествата ви няма да останат незабелязани и с тях ще приобщите към делата си хора, чието мнение уважавате. Ще ви спори, а нещата ще се случват така, както сте ги планирали. По някои от въпросите ще отпаднат и притесненията ви.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявете разбиране към проблемите на някого, който очаква да го подкрепите, за да не се притеснявате, когато ви се наложи да търсите услугите му. Този момент скоро ще дойде, за това не роптайте срещу съдбата си. Ако обедините усилията си, по-лесно ще изведете идеите си до успешна реализация.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Съзнателно се насочете към работа, в която имате изявени способности, за да си осигурите бърз старт и добри печалби. Не се забърквайте в конфликти, които не ви засягат, дори и да сте изкушени да натриете носа някому. Светско събитие вечерта ще ви срещне с популярни хора, познанството с които ще ви е от полза.
  19 ное 2019
  Последни новини