Официално приключи сезонът на ремонтите в училище "Златаров"

Изображение 1 от 2

    С кратка церемония и скромна почерпка, днес в СУ „Проф. Д-р Асен Златаров“ символично бяха открити новите придобивки и ремонтирани обекти в сградата.

    30 000 лв. от общината бяха усвоени за ремонт на санитарните възли на първия етаж и покрива на училищната столова. С помощта на спонсори и труда на учители, родители и ученици паркингът в задния двор на училището придоби нов вид. Към него беше изградена нова алея.
    В Училището вече има Ресурсен кабинет за ученици със специални образователни потребности и Ресурсен център за профилиращи учебни предмети. Реновирани са 10 класни стаи. Два от кабинетите са оборудвани с интерактивна техника, а учениците от началните класове имат нова игротека. Последните големи придобивки са фитнес зала и топла връзка между училище и столова. Вложените средства са от бюджета на учебното заведение, собствени приходи и спонсори.
    На церемонията присъстваха секретаря на общината Ана Николова, зам.-кметът Николай Митков, общинският съветник Христо Вълчев. Директорът на училището Чавдар Здравчев сподели радостта си, че всичко това е направено благодарение на всички, които са помагали – Общинска администрация, граждани,фирми, родители, учители и ученици.

    „Всичко това се случи за няколко месеца през лятото и от началото на учебната година – каза той – сега нека се отдадем на празничния месец декември!“ Той даде и указания за ползване на фитнес залата – само с учител по време на часовете и само от гимназистите след това.

    С пожелание да пазят това, което имат към учениците се обърна и Николай Митков. Той поздрави директора за инициативността му и енергията, която влага, за да придобие училището нов, европейски облик.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини