Четирима се отказали от фаталния полет в последния момент

71 души са загинали при катастрофата в Колумбия със самолета, в който пътуваше бразилския футболен отбор "Чапекоензе". Оцелелите са шестима.

"При издирвателните и спасителните работи бяха намерени 71 жертви и шестима оцелели", посочи Националната служба за справяне с опасности и катастрофи, цитирана от Франс прес и БТА.

Според по-ранни данни загиналите бяха 75, но четирима души от списъка на пътниците не са се качили в самолета.

Радио „Блю” съобщава, че четиримата, които са се отказали да летят в последния момент за мача, са кметът на бразилския град Чапеко (откъдето е отборът) Лусиано Булигон, един от ръководството на отбора Плинио Нес Филью, депутатът Желсон Меризио и журналистът Иван Карлос Анолето, предаде БГНЕС. 

Сред жертвите на катастрофата е и футболистът Фелипе Машадо, който игра за българския ЦСКА от 2007 до 2009 г. 

Разбилият се вчера в планински район в Колумбия самолет е единственият на боливийската авиокомпания за чартърни полети "Ламия". Боливийското министерство на труда съобщи, че авиокомпанията е оперирала в нарушение на трудовото законодателство.

В комюнике за печата министерството отбеляза, че "Ламия" не е фигурирала в задължителния регистър на работодателите и поради това е работела в нарушение на закона, въпреки че е имала валидно разрешително да упражнява дейността си.

"Ламия корпорейшън" е базирана в Санта Крус де ла Сиера в Боливия от януари 2016 г. и е регистрирана като чартърен авиопревозвач, каза боливийското управление за гражданска авиация.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини