Ердоган плаши ЕС с вълна от преселници. Преглед на печата

"Сега":

Борисов: Размирните мигранти ще бъдат изолирани

Мигрантите, които са нарушавали обществения ред в лагера в Харманли, ще бъдат изолирани. Те ще бъдат преместени в бивши изоставени казарми по 50-100 човека. Това заяви министър-председателят в оставка Бойко Борисов, предаде БГНЕС от Харманли.

Борисов уточни, че става дума за около 1000 души. Премиерът в оставка съобщи, че главният организатор на размириците в Харманли е бил разпознат. Той е бил задържан и в Германия за разпространение на наркотици, бил е експулсиран от там. От четири месеца е в България и ще бъде незабавно изведен от страната, добави Борисов

Премиерът в оставка Бойко Борисов пристигна Харманли след обед. Той управляваше джипа си сам, беше посрещнат от насъбралите се пред портала жители на Харманли с ръкопляскания. Борисов намали скоростта на автомобила, когато преминаваше край хората, но не спря и влезе в лагера. След като желязната врата се затвори, хората отново започнаха да ръкопляскат. Общо 60 военнослужещи ще помогнат на МВР в охраната на центъра в Харманли, съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната.

"Труд":

Ердоган плаши ЕС с вълна от преселници, припомни струпване на 50 000 души на българската граница

Турският президент Реджеп Ердоган заплаши вчера, че ще отвори границите на страната си към ЕС и така ще предизвика потоп от нелегалните преселници в общността. Заканата идва ден след като Европарламентът гласува резолюция за замразяване на преговорите за членство на Анкара в ЕС, предаде АФП.

"Миналата година, когато 50 000 мигранти се бяха събрали на Капъкуле (границата с България - б.р.), се чудехте какво да правите и плачехте за помощ. Затова ме чуйте. Ако продължавате така, границите ще бъдат отворени. Имайте го предвид", каза Ердоган в Истанбул. "Ние сме тези, които които храним около 3,5 млн. бежанци в тази страна, а вие не изпълнихте обещанието си", обвини Ердоган страните членки във връзка със сключената на 18 март сделка между Брюксел и Анкара.

Обвинение. 

"Дума":

Николай Ненчев с второ обвинение

Софийската военноокръжна прокуратура повдигна вчера второ обвинение на министъра на отбраната в оставка Николай Ненчев. То отново е за престъпление по служба. Този път, защото "умишлено е склонил" директора на дирекция "Инвестиции в отбраната" към МО Венислав Ценов да извърши такова престъпление.

Става дума за несключването на договор с участник, класиран на първо място в обществена поръчка за униформи на военнослужещите. Прокуратурата твърди, че това се е случило под давлението на Ненчев и че по този начин са настъпили вредни последици за бюджета на МО в размер на 259 хил. лв.

Според държавното обвинение при сключването на рамково споразумение за доставка на военно облекло на първо място е било класирано дружеството "Лортън" ЕООД, което е предложило най-ниска цена. Договор с дружеството обаче не е сключен. Според военните прокурори Ненчев е "поискал и разпоредил на Началника на кабинета си да предаде на Венислав Ценов, че договор не трябва да се сключи" с "Лортън" ЕООД. Прокуратурата твърди, че Ценов е направил точно това - не е издал решение за класирането на участниците. Вместо да сключи договор с "Лортън" МО е сключило такъв с "Интендантско обслужване" ЕАД, което е собственост на министерството. Според обвинението върху управителя на "Интендантско обслужване" е бил упражнен натиск, за да сключи договор с "Лортън" и така да го наеме като подизпълнител.

Избори. 

"Монитор":

Решават на КСНС във вторник датата на предсрочния вот

Държавният глава Росен Плевнелиев свиква на 29 ноември 2016 г., от 10.00 часа на "Дондуков" 2, заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. Темата ще бъде "Актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерки за излизане от политическата криза", съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Покана за участие в заседанието на КСНС е получил и новоизбраният президент Румен Радев. Очаква се на заседанието да бъде обсъдена възможна дата за предсрочен парламентарен вот.

Инциденти. 

"24 Часа":

Тир и кола падат от мост на "Тракия", шофьорите умират

Тир и кола паднаха от виадукта на 21-и км от магистрала "Тракия" край Вакарел в петък сутринта минути след като три коли се забиха една в друга заради две предхождащи катастофи. В четирите инцидента, станали за 2 ч на едно и също място, загинаха трима души, а 6-има бяха ранени. Времето на магистралата било мразовито, но не духал вятър. Имало гъста мъгла, а видимостта била едва около 20 до 50 м на прав участък. Около 4,38 бил даден стартът на черната серия с удар на две коли, който се разминал само с материални щети. Докато пътните полицаи били на място, вероятно заради мъглата, две коли ги видели в последния момент. Опитали да избегнат удара със служителите на реда, но се забили една в друга.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Дя
    дядо матейко
    2 0
    13:35, 26 ное 2016
    За 2 години чичо ни Бойко не мвожа да изгради оградата докрай щото някои пари трябваше да влезнат в касата на герб Тия 2 г не му стигнаха да проумее каква напаст може да ни връхлети от Турция а се разхождаше по европата и се пъчеше до Меркелицата като политик от световен мащаб като че ли не си знаеше че е един БАЛОН Този човек капацитета му е до гл секретар на МВР даже не и за м-р на МВР а идиотите на 2 пъти го избират за м-р председател Тоя човек съсипва държавата с номерата си
Последни новини