Спиралата на политическата криза – все по-стръмна

България се намира в политическа криза и се случва безпрецедентна ситуация на неспособност това Народно събрание да излъчи второ правителство, коментира пред "Фокус" политологът доц. Антоний Гълъбов.

"Няма съмнение, че се намираме в криза. Същественият въпрос е, че нейната спирала става все по-стръмна през последните няколко часа. Посоката е ясна – назад и встрани, защото до встъпването на длъжност на новоизбрания президент имаме все още актуалната политическа ситуация, разпределението на сили изглежда непроменено съществено", отбеляза той.

"Възможно е да имаме ситуативен ефект на по-силна подкрепа за БСП, но това във никакъв случай не означава готовност за съставяне на правителство и управление на страната. Ако ГЕРБ преодолее шока от първата си загуба за 10 години и успее да постигне по-добър електорален резултат, в следващото Народно събрание няма да има по-стабилна политическа конструкция от сегашното", коментира още политологът.

Доц. Антоний Гълъбов смята още, че подкрепата за ген. Румен Радев не е преносима спрямо подкрепа за БСП на следващите избори. Според него големият проблем е в липсващото дясно политическо пространство.

Източник: http://www.dnes.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123...
    2 0
    10:48, 14 ное 2016
    За каква промяна става въпрос когато от всичко казано до тук и едните и другите отново и отново се стремят към еднопартийно управление - защо Б.Б. да не си изкара мандата, а пък дали съм прав времето ще покаже. Бог да пази Българите и в България и по света................
Последни новини