Най-много мигранти, скрити в камиони, минавали през България

През 2015 г. в България са регистрирани процентно най-много нелегални опити за преминаване през сухопътна граница на ЕС от чужденци, скрити в автомобили.

Това се отчита в анализ на Евростат за незаконния мигрантски натиск в 28-те страни. Данните от цитиран от БТА документ се потвърждават и в годишния национален доклад по въпросите на миграцията и убежището през м. г. у нас.

Близо 90 на сто от всички опити в ЕС за нелегално минаване по суша в товарни автомобили или други превозни средства се падат на България.

Като цяло най-тежък е бил натискът за незаконно проникване на мигранти у нас на сухопътната ни граница с Турция, а най-много мигранти са искали да излязат от територията на страната ни на границата със Сърбия.

Броят на незаконните мигранти, които са се опитали да влязат у нас на "зелена граница" е нараснал с близо 70 процента през миналата година.

С 360 процента повече са били през 2015-а мигрантите, които вече са влезли нелегално у нас и са се опитали да напуснат територията. А броят на задържаните вътре в страната е скочил с 315 процента.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини