120 години история украсяват стената на читалището в Градина

    История в снимки украси стената на читалище „Пробуда“ в село Градина. 120-годишният живот на културното огнище предаде тържественост на фоайето му и припомни на жителите на селото мигове от многобройните тържества, концерти, спектакли, преминали оттам през годините.

    Идеята е на секретаря Мария Тончева. Първоначално е било замислено събраните от различни архиви снимки да се отпечатат на табла. Но къде от сиромашия, къде от креативност, таблата се превърнали в големи винилови платна, носещи много настроение и дух.

    Сега всеки посетител може да ги види на входа на читалището. С тях бяха посрещнати и гостите на концерта, посветен на юбилея. Много от тях с вълнение откриваха себе си или свои близки и с радост споделяха, че оставят следа.

    Над 90 деца от детската градина и училището в село Градина, бивши и настоящи самодейци участваха в празничния спектакъл – разказа Тончева. Танцови състави, музикални формации новосформираният естрадно-сатиричен състав зарадваха гости и служители. Към тях се присъединиха и самодейците от читалище „Христо Смирненски“ - село Бяла река. Поздрави бяха получени от централното читалище и Общинското читалищно сдружение.

    Въпреки празника, за всички читалищни дейци е болката, че нямат своя истинска сцена и място за изява. 

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини