Герои от комикси превзеха коридорите на читалището

Изображение 1 от 3

    На 21 октомври в гр. Първомай пристигна експонирана „Национална изложба с комикси“, която е част от Националната кампания за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“ СОНИК СТАРТ.

    Таблата с комикси са изложени в Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий“ на втория етаж във фоайето, където ще гостуват до 15 ноември. Всеки който има желание, може да се наслади и да разгледа  изложбата на творбите на децата, участници в проведения миналата година конкурс в цялата страна.

     „Национална изложба с комикси“ представя един вдъхновяващ продукт, следствие от конкурс и провокация на деца, младежи и възрастни в подкрепа на каузата за толерантност и привлякъл десетки съмишленици на територията на цялата страна. СОНИК СТАРТ реализира редица дейности и каузи със социална значимост, а „Национална изложба с комикси“ подкрепя и добрия старт на въображението, работата и идеите на младите хора.

    Целта на комиксите и изложбата е да покаже представата на децата за супергерой, който е различен и помага на различните. Децата нарисуваха комикси и създадоха сценарии за различния герой, който може да помага и подкрепя или извлича позитивното от различието.

    В конкурса взеха участие 71 творци, чиито проекти са класирани в четири категории: Категория 18+; Категория I-IVклас; Категория V-VIII клас; Категория IX-X клас. Творбите на участниците, разделени в групи по възраст, бяха оценени на заседание на Художествена комисия с председател Иван Цонов. Авторите на отличените творби бяха наградени, а всички участници в конкурса получиха грамоти. 

    Кампанията има за цел да създаде повече възможности за утвърждаване на позитивния модел на възпитание както в семейството, така и в обществото, като цяло, да промени обществените нагласи, произтичащи от различието (пол; раса; етническа принадлежност; физически белези и т.н.) и да създаде междукултурно единство и уважение на различното мнение на многообразието, да насърчи толерантно и солидарно отношение между поколенията - децата, младежите, възрастните и спрямо другите, различните, както и към природата и животните, да подкрепи социалното включване на уязвими групи, да формира активно отношение на обществените нагласи към толерантността във всичките й многолики проявления и насърчаване на поведение на разбирателство и ненасилие.

    Националната изложба ще продължи своето пътешествие из страната, предавайки уникалните идеи на децата чрез посланията, езика на комиксите.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини