15 °C

Герои от комикси превзеха коридорите на читалището

Изображение 1 от 3

  На 21 октомври в гр. Първомай пристигна експонирана „Национална изложба с комикси“, която е част от Националната кампания за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“ СОНИК СТАРТ.

  Таблата с комикси са изложени в Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий“ на втория етаж във фоайето, където ще гостуват до 15 ноември. Всеки който има желание, може да се наслади и да разгледа  изложбата на творбите на децата, участници в проведения миналата година конкурс в цялата страна.

   „Национална изложба с комикси“ представя един вдъхновяващ продукт, следствие от конкурс и провокация на деца, младежи и възрастни в подкрепа на каузата за толерантност и привлякъл десетки съмишленици на територията на цялата страна. СОНИК СТАРТ реализира редица дейности и каузи със социална значимост, а „Национална изложба с комикси“ подкрепя и добрия старт на въображението, работата и идеите на младите хора.

  Целта на комиксите и изложбата е да покаже представата на децата за супергерой, който е различен и помага на различните. Децата нарисуваха комикси и създадоха сценарии за различния герой, който може да помага и подкрепя или извлича позитивното от различието.

  В конкурса взеха участие 71 творци, чиито проекти са класирани в четири категории: Категория 18+; Категория I-IVклас; Категория V-VIII клас; Категория IX-X клас. Творбите на участниците, разделени в групи по възраст, бяха оценени на заседание на Художествена комисия с председател Иван Цонов. Авторите на отличените творби бяха наградени, а всички участници в конкурса получиха грамоти. 

  Кампанията има за цел да създаде повече възможности за утвърждаване на позитивния модел на възпитание както в семейството, така и в обществото, като цяло, да промени обществените нагласи, произтичащи от различието (пол; раса; етническа принадлежност; физически белези и т.н.) и да създаде междукултурно единство и уважение на различното мнение на многообразието, да насърчи толерантно и солидарно отношение между поколенията - децата, младежите, възрастните и спрямо другите, различните, както и към природата и животните, да подкрепи социалното включване на уязвими групи, да формира активно отношение на обществените нагласи към толерантността във всичките й многолики проявления и насърчаване на поведение на разбирателство и ненасилие.

  Националната изложба ще продължи своето пътешествие из страната, предавайки уникалните идеи на децата чрез посланията, езика на комиксите.

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 01.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се справите с хаоса край себе си, ако заложите на умението си да организирате и внасяте ред. С търпение и такт ще постигнете повече, отколкото с демонстрация на изключителността си. Денят е различен и интересен, а при желание може да го завършите в компанията на любим човек.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ангажиментите днес ще ви потопят в динамиката на ежедневието. За да ви спори не допускайте някой да се намесва в делата ви. Дава ви се шанс да реализирате плановете си, не се колебайте да действате. Избягвайте конфликтите, особено с хора, с които сте свързани, било служебно или емоционално.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Няма да ви липсват проблеми за решаване, но можете спокойно да се облегнете на едно сигурно рамо. Партньорът ви е до вас. Ще останете доволни от развитието на ваш страничен проект. Не пестете усилията си и скоро ще се радвате на добри резултати. Повече внимание отделете на здравето си.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Решения, важни за бъдещите ви реализации ще ви накарат да потърсите мнения и се допитате до експерти в сферата, в която работите. Няма да ви липсват възможности, от вас зависи да ги оцените, като такива и да се възползвате от тях. Нечие присъствие ще ви въздейства романтично.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Насочете част от енергията си към подобряването на отношенията с близък човек. Денят може да се окаже решаващ в тази посока. Непредвидени събития значително ще ви улеснят. Не придавайте толкова голямо значение на дреболиите. Ситуацията около вас е много благоприятна и просто трябва да се възползвате.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще е изпълнен с емоции. В чудесно настроение сте и се раздавате изцяло, а това понякога е доста изтощително. Съветите ви ще бъдат от полза за ваш близък приятел. Сигурно ще съжалявате, ако пропуснете очертаващо се събиране. Среща с интригуваща личност ще ви вълнува вечерта.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес предприемате реални стъпки към дейност, която ви привлича отдавна. Отдават ви се добри възможности, опитайте се да ги оползотворите без чужда помощ. Ще имате успех, ако продължите да работите по начина, по който сте работили досега. Ще останете доволни от предложението, което съвсем случайно получавате.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Стойте далеч днес от дребни спорове, които само могат да ви развалят настроението. Денят е добър за вас, тъй като ще получите добри новини, които отдавна очаквате. За онези, които търсят работа, денят може да се окаже особено благоприятен. Насочете усилията си в правилната посока и доброто няма да закъснее.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Теми, от които малко сте се интересували до днес ще привлекат вниманието ви. Деловите Стрелци да не приспиват бдителността към конкуренцията си, последните развития говорят за подценяването им, което не е препоръчително. Личност, която не спира да ви вълнува ще ви изненада приятно.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят е подходящ за срещи, запознанства и развлечения. Привлечени сте от представител на противоположния пол и това ви изпълва с надежди. Отпуснете се и се забавлявайте. Решенията ви, отнасящи се до ваши проекти са на път да се реализират. Не бъдете прекалено мнителни, сами си пречите да бъдете обективни.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Работата ви носи много предизвикателства днес и трябва да бъдете пределно концентрирани за да се справите с всичко, което ви предстои. Въпрос чието разрешаване отдавна отлагате, днес ще ви застави да се заемете по-сериозно с него. Моментът е много подходящ за уреждане на проблеми свързани с дома или семейството. Ще бъдете много улеснени в това отношение.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Бъдете повече реалисти и не се оставяйте на емоциите да ви водят. С вътрешното си озарение ставате привлекателни за околните, а вие знаете как да използвате даденостите си. Възможни са разочарования поради разминаване на реалностите с мечтите ви. Трудът ви няма да остане неоценен, не се щадете.
  01 окт 2020
  Последни новини