Общината: Хора са регистрирани на адрес в ниви и обори в Тракиец

Със заповед на кмета на община Хасково се заличават постоянните и настоящи адреси от Националния класификатор на адресите на 10 души с регистрация по постоянен адрес, на 23 души с регистрация по настоящ адрес и на 6 лица с постоянен и настоящ адрес, всички в село Тракиец. Това съобщиха от общинската администрация.

Заличаването е във връзка със закона за гражданската регистрация, който е в сила от 2011 година. Установените нарушения са по чл. 99 Б от закона за гражданската регистрация –хората са адресно регистрирани без необходимите документи за собственост.

Заявление за регистрация без документ са приемани и през 2012 година от тогавашния кмет на селото Красимир Бойчев, който е бил санкциониран за това от Териториално звено ГРАО, допълват от общината. Санкцията е била платена, но регистрациите не са прекратени.

Кметът Добри Беливанов е бил сезиран за нарушенията от полицията след проверка, извършена по жалба на кандидат за кмет на село Тракиец. Градоначалникът наредил общинска комисия да провери случая.

Тя установенила хора, адресно регистрирани в Тракиец на мястото на нива, селскостопанска постройка или парцел.

В 14 дневен срок заповедта за дерегистрация може да бъде оспореда пред Административния съд.

Кметът на Тракиец Красимир Бойчев обясни за Hаskovo.net, че миналата година през септември са правили проверки, включително и от МВР, за адресните регистрации и не са били открити никакви нарушения. Той допълни, че повечето стари къщи в селото нямат нотариални актове и новите хора, които искат да се запишат на адрес в селото, ползват бележката за платени данъци. "Вероятно сега тези бележки не ги признават", поясни Бойчев.

Според управника на Тракиец това се прави заради изборите. Hаskovo.net припомня, че неуспялата кандидат-кметица Желка Колева оспорва изборните резултати, а делото ще се гледа във вторник следващата седмица в административния съд. Красимир Бойчев допълин, че секретарят на общината Биляна Димитрова също се е регистрирала в Тракиец в къщата на брат си. 

Допълнение: Малко по-късно от администрацията пък уточниха, че секретарят на общината Биляна Димитрова много отдавна е била регистрирана в Тракиец. От години била с адресна регистрация в Хасково.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    Ра
    райчо
    28 -11
    17:21, 14 окт 2016
    Ей рахат нямат щото загубиха изборите в Тракиец, спрете се де
  • 2
    Из
    Избирател
    26 -3
    17:42, 14 окт 2016
    Добре. Нека да са нередовно регистрирани. Да приемем , че и са гласували. Но кой знае за кого . Може всичките гласове да са за Жечка. Обърнете внимание на черната врата вдясно отзад на снимката. Това е помещение от 7-8 квадрата стопанисвано от години от брата на Бойчев. Злобата е толкова голяма , че сега го гонят на улицата. Понеже съм вече на възраст и помня много неща , а и виждам сега много неща , нека припомня на четящите , че в групата на Жечка има една женица Кунка , чийто род има родова вражда с Бойчеви от повече от 40 години.И сега злобно ровят , сплетнят , правят подписки.. Магазинерката Снежа също от години роптае срещу магазинчето в кметството и се обзалагам , че ще е следващия наемател.Рода на Жечка по бащина линия са сред първите текезесари и партийци в селото. По тази линия тя стана и секретарка в кметството на младини.Разбирам я , че иска да си намери топло местенце преди пенсиониране и още малко далаверка след работата по столове и социални домове , но трябва малко смирение. Живота е кръговрат и понякога втори шанс няма. Господ я съжали преди години , но това което прави в момента и злобата , с която го прави се връща. Сто годишни хора има , сто годишна власт -няма.
  • 3
    Ха
    Хасково.кмет
    23 -12
    17:51, 14 окт 2016
    Хасково.кмет, защо спестихте името на съпругата на Красимир Бойчев, на която също бе заличена адресната регистрация? Как така ще дерегистрират хората и некой няма да им каже. Ако единствения общински съветник в Хасково не бе раздухал скандала сутринта, на хората и хабер нямаше да им стане, че вече нямат адрес в Тракиец. Белевана е отмъстителен човек. Не може да губи и сега отмъщава.
    А защо единствения общински съветник ли? Защото само от един научаваме какво става в този град. Всички останали 40 човека в местния парламент са фигуранти. Този единствен истински общински съветник е 1000 пъти по-журналист от вас.
    • Гр
      Грозев
      7 -15
      20:15, 14 окт 2016
      Ха, пуделчето на бившия хвали себе си... Може да и... Виж коментара
  • 4
    11
    111
    22 -5
    18:00, 14 окт 2016
    А какво става с Криво поле? Там, нали също загубиха изборите от ДПС, там проверка няма ли??? Пак ли избирателно действат от ГЕРБ?!
    • Th
      The dude
      2 0
      14:18, 15 окт 2016
      В криво поле проверка не могат да направят,защото знаят че ще го отнесът без вазелин,начело с съветниците ******.
  • 5
    Ge
    Georgi
    16 -4
    19:31, 14 окт 2016
    Нищо ново под слънцето.Цялата им партия е нажвакана с ниско интелигентни и отмъстителни хора.
  • 6
    A.
    A.ИВАНОВ
    7 -6
    19:38, 14 окт 2016
    Ох, успокоих се, аз нали съм високопланинко джентълменче( помаче) и много харесвам да ходя в Симитли. Преди малко се върнах, ама така се отпуснах, че сега с кеф ще преследвам партийните заръки.
  • 7
    Се
    Селянин
    30 -10
    20:17, 14 окт 2016
    Тази жечка кандидат кмета на герб ,какво ли не направи за да може да спечели. Даваше по 100 лв на глас в определени турски къщи с помоща на лидера на дпс али .по 4 кг месо , по 100 лв на кращенка на турски бебета,доведе и икономическа полиция да стресира определени хора.
    Една седмица всяка вечер кмета на хасково беливанов го разхождаха от къща в къща секритаря на общината биляна е заплашвала хора , че ако гласуват за красимир след изборите няма да са на работа.в събота преди изборите мъжът и доведе борци да заплашват хората. Синът и ходеше с колата и е заплашвал хора.
    В деня на изборите група съветници от герб и дпс транспортираха с личните си коли инвалидите и болни хора , които с години не бяха излизали от дома си.през целия изборен ден обласният управител с. Дечев и кмета беливанов стояха пред секцията. След загубата дори не изчакаха жечка и избягаха най позорно .това са герб.
  • 8
    Se
    selqnin
    5 -8
    09:14, 15 окт 2016
    Краси, стига сам си писал да привличаш вниманието на хората не виждаш ли ,че си вече банален познават те и децата какъв аклю и смешник си!
  • 9
    Бе
    Без адрез и без име.
    2 -2
    16:35, 15 окт 2016
    Ей......не спря тая злоба.
  • 10
    Тя
    Тянка
    1 0
    18:01, 16 окт 2016
    ЗАЩО СМЕ ЗЛИ?

    Защо сме зли, защо сме толкоз лоши,
    Защо понякога, във толкоз злост удавени,
    Делим имоти, служби и разкоши?
    Еднакво смъртни всички сме. Забравяме!
    Забравяме! Еднакво алчни, диви,
    Забравяме го в свойте дрязги, страшните!
    Дали смъртта еднаква толкоз плаши ни –
    Еднакво смъртни, но еднакво живи!
    Ех, престанете! Нека поживеем
    И ние, хора, мъдро като хората!
    Една земя ще е над нас, отгоре ни,
    Но важно е, дордето сме над нея…

    Дамян Дамянов
Последни новини