В Гимназията ще правят кабинет в памет на Спасимир Балев

    Кабинет по физика в памет на ас. д-р Спасимир Балев ще бъде изграден в СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ по идея на граждани от гр.Първомай.

    Любознателен ученик и студент, мотивиран и надарен специалист с много открития и награди в областта на ядрената физика, Спасимир Балев оставя трайна следа в световното научно съсловие с амбициите си да открие произхода на Вселената. Завършил средното си образование в СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, той се изгражда като перспективен учен, един от малкото българи, работили в ЦЕРН.

    През този месец, по време на обучението си в Швейцария, г-жа Таня Сребрева – зам.-директор на училището, стана свидетел на огромното възхищение и преклонението пред паметта на рано напусналия ни наш съгражданин, който беше част от световен екип за опити с адронен колайдер.

    За обзавеждането на кабинета, който ще носи неговото име, госпожа Сребрева е получила материали от ЦЕРН. За реновирането му колективът на СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ се обръща с призив за съдействие и дарителство към всички граждани, фирми и институции, които приемат идеята, че името на Спасимир Балев трябва да остане в историята на училището ни, на града ни, на страната ни.

    parvomai.net

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Пъ
      Първомай
      9 0
      14:49, 14 окт 2016
      Идеята е много добра.Поздравления за директора.
    Последни новини