Едни от най-удивителните съвпадения в света

Съдбата понякога ни поднася настина изненадващи обрати. Всеки от нас се е сблъсквал със странни съвпадения в живота си. За скептиците те се дължат единствено на закона за вероятностите. За много хора обаче те са събития, достойни за отбелязване. вероятностите.

Вижте три странни съвпадения от историята

Космическата душа на Марк Твен

Марк Твен е роден на 13 ноември 1835 година, две седмици след най-близкото регистрирано  прелитане на Халеевата комета край земята. През 1909 г. писателят пише: „Дойдох с Халеевата комета през 1835г. Следващата година тя идва отново и очаквам да си отида с нея. Ще бъде най-голямото разочарование в живота ми, ако не си отида с Халеевата комета. Всевишният без съмнение ще каже: „Ето две необясними явления; дойдоха заедно, трябва и да си отидат заедно".

Марк Твен умира на 74-годишна възраст на 21 април 1910г., само два дни след преминаването на кометата над Земята.

Двойникът на краля

Умберто I, крал на Италия, посетил ресторант в Монца. Когато собственикът на заведението видял кралската особа, решил да се присъедини към него и сам да го обслужи. Двамата се заговорили и си поръчали вечеря. За удивление на всички присъстващи собственикът на ресторанта и кралят си приличали като две капки вода. А в хода на разговора, двамата установили поредица от интересни факти, които ги свързвали. Съпругите и на двамата имали едни и същи имена, а ресторантът бил отворен в деня, в който Умберто бил коронясан.

Странната случка продължила, когато по-късно кралят чул за смъртта на двойника си, който бил прострелян от непознат мъж. Същата вечер и кралят бил убит.

Прероденият президент

Ейбрахам Линкълн е избран за президент на САЩ през 1860 година.

Джон Кенеди е избран за президент през 1960 г. или точно сто години по-късно.

Политиката на двамата е силно свързана с правата на гражданите.

Съпругите и на двамата губят децата си, докато живеят в Белия дом.

И двамата загиват в атентати от смъртоносен куршум в главата.

Фамилното име на секретарката на Линкълн е било Кенеди. Фамилното име на секретарката на Кенеди е Линкълн.

И двамата биват убити от южняци.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини