Няколко от най-удивителните съвпадения в историята на човечеството

Тези съвпадения са толкова невероятни, че не могат да бъдат открити дори в главите на популярните писатели-фантасти. Последните едва ли биха написали нещо подобно, рискувайки да бъдат обвинени в неправдоподобност. Единствено животът е способен да преплете човешките съдби по-толкова причудлив начин - него никой не може да го обвини в лъжа. Ето някои от най-удивителните случайни съвпадения, случили се в реалния живот, които звучат така, сякаш произлизат от някой смел научнофантастичен роман.

Жителите на едно шотландско село гледали в киното филмът „Около света за 80 дни". В момента, когато героите от екрана седнали в коша на въздушния балон и се приготвяли за излитане се чул страшен трясък. Оказало се, че на покрива на киното, точно в същият момент е паднал балон, подобен на този от филма. А случката е от 1965 година!

***

Когато американският астронавт Нийл Армстронг стъпил на повърхността на Луната, първото, което той е произнесъл е било „Желая ви успех мистър Горски". Фразата можела да се обясни със следното:

Като дете, Армстронг случайно дочул караница на съседите - семейна двойка с фамилия Горски. Мисис Горски нареждала на мъжа си: „По-скоро съседското момче ще отиде на Луната, отколкото ти да задоволиш жена си!". Но ето че се случило - Нийл действително стъпил на Луната.

***

На малко шосе в Италия се сблъскали два автомобила. Но и двамата водачи не пострадали. От радост, че нищо лошо не се е случило те решили да се запознаят и се оказало, че са с едно и също име и фамилия - Джакомо Феличе. Фамилията в превод означава щастливец, щастие.

***

През 30-е години на миналия век Джоузеф Фиглок, жител на град Детройт, вървял по улицата, както се казва - мирно и тихо, докато изведнъж, буквално на главата му, паднало едногодишно дете. Двамата участници в произшествието се отървали само с лека уплаха. После се изяснило, че младата и невнимателна майка е забравила да затвори прозореца, а любопитното дете се покачило на перваза и паднало право върху главата на своя спасител. Чудо, нали? А какво ще кажете за това, което се случило точно след една година?

Вървял си Джоузеф мирно и тихо по улицата, когато върху него паднало малко дете... същото онова, което паднало върху него и миналата година от същата многоетажна сграда. Двамата отново се отървали само с уплаха. Чудо или съвпадение?

***

Веднъж, Марчело Мастрояни в разгара на шумен приятелски запой запял старинна песен „Изгоря домът ми, в който бях толкова щастлив". Едва успял да завърши куплета и му съобщили за пожар в неговия дом.

***

През 1966 година, четиригодишният Роджър Лозер едва не потънал в морето близо до американският град Салем. За щастие, спасила го жена на име Елис Блейз.

През 1974 година, Роджър, който бил вече на 12 години се отплатил за услугата с услуга - на същото това място той спасил давещ се мъж, който се оказал... съпругът на Елис Блейз.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини