Мъжете предпочитат жени с дълги и вълнисти коси

Мъжете предпочитат жени с дълги вълнисти коси, каквито имат телевизионната водеща Кели Брук и певицата от "Гърлс алауд" Черил Коул, пише в. "Дейли телеграф", позовавайки се на резултатите от допитване, направено по поръчка на компанията TRESemme за продукти за коса.

В допитването са участвали 3000 мъже. Най-много - 43% от тях - са гласували за дългата вълниста коса. На второ място участниците в допитването са поставили дългата права коса, каквато носи Дженифър Анистън. На трето място е класическата къса прическа, каквато неотдавна си направи певицата Риана.

"Дългата коса се свързва с женствеността и е логично по-голямата част от мъжете да я намират за най-привлекателна. Повечето жени обаче трябва използват стилизиращи продукти, тъй като не са благословени от природата с такава коса", казва Карън Мур, представител на компанията TRESemme.

Половината от мъжете, участвали в допитването, признават, че повече им харесва жените да носят косите си пуснати, отколкото вдигнати. 80 процента участниците в анкетата смятат, че прическата говори много за жената, но казват, че рядко забелязват промените. 25 процента споделят, че нямат куража да изразят искреното си мнение за нова прическа. 72 процента от мъжете разкриват, че харесват косите с блясък. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини