4 °C

Градинчани искат забрана за движение на каруци през нощта

Над 280 жители на село Градина поставиха подписите си под искане общината да забрани движението на каруци по полето от 22 часа до 5 сутринта по време на селскостопанската кампания.

Според обяснението на градинския кмет Бальо Балев подписката е емоционална и е продиктувана зачестилите оплаквания на селскостопански производители, че е посягано на продукцията им. Съселяните му не са знаели за това, че предстоят промени в Наредбата за обществения ред, а са търсели начин да бъдат спрени набезите върху реколтата им.

Според вносителя такава забрана има в Наредбата за опазване на селскостопанската продукция в община Златарица.

По време на заседанието на две от комисиите на Общинския съвет предложението беше разгледано и отхвърлено. Най-вероятно предложението им няма да влезе в пленарна зала каквото е желанието на подписалите се. Доводите на съветниците и присъстващите заместник-кметове са, че по този начин се ограничава правото на свободно придвижване. Както се казва делото по спасяването на давещия се е на самия давещ се. Защитата на продукцията е дело на собствениците и никаква наредба не би им помогнала според мнозина от местните депутати. Приведени бяха и други мотиви: че изпращането на „пъдари“ би коствало средства на общината, защото всички села ще поискат да имат такива; въвеждането на такава забрана ще изисква ресурс за контрол; че мястото на този текст не е в Наредбата за реда и чистотата на територията на общината; че кметът на селото има право да налага глоби и да проверява и т.н.

Единствен Петър Ганев призова към това да се помисли и да се търси решение. Той напомни на колегите си, че са в Общинския съвет, защото са избрани да решават такива проблеми и тези хора разчитат на тях, а нуждата ги е накарала да направят такава подписка. Въпреки това до конкретно предложение за решение не се стигна.

Така поставеният проблем не получи решение и най-вероятно няма да има последваща реакция. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Чи
  ЧИКАРДЖИЕЦ
  3 -1
  14:04, 30 авг 2016
  Оооффф пешо ганев е заревал както вълкът плаче за агнето ... Оня дето при него започна рушенето на общината сега е зажалил за проблемите на селяните от градина. Нали твойте хора разбиха земеделието сега що не си го постоят същото.
 • 2
  Ам
  Амин
  1 -2
  14:46, 30 авг 2016
  "Всички ние трябва да се явим пред Христовото съдилище, за да получи всякой заслуженото, според доброто или злото, което е извършил с тялото си" - "живот вечен на ония, които с постоянство в добри дела търсят слава, чест и безсмъртие. Ярост и гняв пък на тия, които упорствуват и не се покоряват на истината, а се покоряват на неправдата".
  "След последния Съд душите заедно с телата си ще получат окончателно или венец на славата, или наказание"
 • 3
  3 х 3
  0 -1
  08:56, 31 авг 2016
  Кой се съобразява с плебеса в тая община ?

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
29 ное 2020
Последни новини