20 °C

Градинчани искат забрана за движение на каруци през нощта

Над 280 жители на село Градина поставиха подписите си под искане общината да забрани движението на каруци по полето от 22 часа до 5 сутринта по време на селскостопанската кампания.

Според обяснението на градинския кмет Бальо Балев подписката е емоционална и е продиктувана зачестилите оплаквания на селскостопански производители, че е посягано на продукцията им. Съселяните му не са знаели за това, че предстоят промени в Наредбата за обществения ред, а са търсели начин да бъдат спрени набезите върху реколтата им.

Според вносителя такава забрана има в Наредбата за опазване на селскостопанската продукция в община Златарица.

По време на заседанието на две от комисиите на Общинския съвет предложението беше разгледано и отхвърлено. Най-вероятно предложението им няма да влезе в пленарна зала каквото е желанието на подписалите се. Доводите на съветниците и присъстващите заместник-кметове са, че по този начин се ограничава правото на свободно придвижване. Както се казва делото по спасяването на давещия се е на самия давещ се. Защитата на продукцията е дело на собствениците и никаква наредба не би им помогнала според мнозина от местните депутати. Приведени бяха и други мотиви: че изпращането на „пъдари“ би коствало средства на общината, защото всички села ще поискат да имат такива; въвеждането на такава забрана ще изисква ресурс за контрол; че мястото на този текст не е в Наредбата за реда и чистотата на територията на общината; че кметът на селото има право да налага глоби и да проверява и т.н.

Единствен Петър Ганев призова към това да се помисли и да се търси решение. Той напомни на колегите си, че са в Общинския съвет, защото са избрани да решават такива проблеми и тези хора разчитат на тях, а нуждата ги е накарала да направят такава подписка. Въпреки това до конкретно предложение за решение не се стигна.

Така поставеният проблем не получи решение и най-вероятно няма да има последваща реакция. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Чи
  ЧИКАРДЖИЕЦ
  3 -1
  14:04, 30 авг 2016
  Оооффф пешо ганев е заревал както вълкът плаче за агнето ... Оня дето при него започна рушенето на общината сега е зажалил за проблемите на селяните от градина. Нали твойте хора разбиха земеделието сега що не си го постоят същото.
 • 2
  Ам
  Амин
  1 -2
  14:46, 30 авг 2016
  "Всички ние трябва да се явим пред Христовото съдилище, за да получи всякой заслуженото, според доброто или злото, което е извършил с тялото си" - "живот вечен на ония, които с постоянство в добри дела търсят слава, чест и безсмъртие. Ярост и гняв пък на тия, които упорствуват и не се покоряват на истината, а се покоряват на неправдата".
  "След последния Съд душите заедно с телата си ще получат окончателно или венец на славата, или наказание"
 • 3
  3 х 3
  0 -1
  08:56, 31 авг 2016
  Кой се съобразява с плебеса в тая община ?

Хороскоп за 16.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
16 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
16 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
16 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
16 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
16 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
16 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
16 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
16 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
16 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
16 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
16 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
16 юни 2021
Последни новини