22 °C

Градинчани искат забрана за движение на каруци през нощта

Над 280 жители на село Градина поставиха подписите си под искане общината да забрани движението на каруци по полето от 22 часа до 5 сутринта по време на селскостопанската кампания.

Според обяснението на градинския кмет Бальо Балев подписката е емоционална и е продиктувана зачестилите оплаквания на селскостопански производители, че е посягано на продукцията им. Съселяните му не са знаели за това, че предстоят промени в Наредбата за обществения ред, а са търсели начин да бъдат спрени набезите върху реколтата им.

Според вносителя такава забрана има в Наредбата за опазване на селскостопанската продукция в община Златарица.

По време на заседанието на две от комисиите на Общинския съвет предложението беше разгледано и отхвърлено. Най-вероятно предложението им няма да влезе в пленарна зала каквото е желанието на подписалите се. Доводите на съветниците и присъстващите заместник-кметове са, че по този начин се ограничава правото на свободно придвижване. Както се казва делото по спасяването на давещия се е на самия давещ се. Защитата на продукцията е дело на собствениците и никаква наредба не би им помогнала според мнозина от местните депутати. Приведени бяха и други мотиви: че изпращането на „пъдари“ би коствало средства на общината, защото всички села ще поискат да имат такива; въвеждането на такава забрана ще изисква ресурс за контрол; че мястото на този текст не е в Наредбата за реда и чистотата на територията на общината; че кметът на селото има право да налага глоби и да проверява и т.н.

Единствен Петър Ганев призова към това да се помисли и да се търси решение. Той напомни на колегите си, че са в Общинския съвет, защото са избрани да решават такива проблеми и тези хора разчитат на тях, а нуждата ги е накарала да направят такава подписка. Въпреки това до конкретно предложение за решение не се стигна.

Така поставеният проблем не получи решение и най-вероятно няма да има последваща реакция. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Чи
  ЧИКАРДЖИЕЦ
  3 -1
  14:04, 30 авг 2016
  Оооффф пешо ганев е заревал както вълкът плаче за агнето ... Оня дето при него започна рушенето на общината сега е зажалил за проблемите на селяните от градина. Нали твойте хора разбиха земеделието сега що не си го постоят същото.
 • 2
  Ам
  Амин
  1 -2
  14:46, 30 авг 2016
  "Всички ние трябва да се явим пред Христовото съдилище, за да получи всякой заслуженото, според доброто или злото, което е извършил с тялото си" - "живот вечен на ония, които с постоянство в добри дела търсят слава, чест и безсмъртие. Ярост и гняв пък на тия, които упорствуват и не се покоряват на истината, а се покоряват на неправдата".
  "След последния Съд душите заедно с телата си ще получат окончателно или венец на славата, или наказание"
 • 3
  3 х 3
  0 -1
  08:56, 31 авг 2016
  Кой се съобразява с плебеса в тая община ?

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини