27 °C

Ново предложение за движението в центъра ще гласуват съветниците

Изображение 1 от 2

  Ново предложение за регулиране на движението в централна градска част, с еднопосочни улици и кръгово движение до зеленчуковата барака внася Николай Митков. Заместник – кметът предлага да се отмени последното решение на ОбС, с което улица „Княз Борис I“ беше отворена за движение изцяло, като между „Вапцаров“ и „Димитър Благоев“ трябваше да е еднопосочна и ида има определени 24 паркоместа. Мотивирано тогава с разрасналата се търговска мрежа, решението не влезе в сила и до ден днешен пешеходци и автомобили вкупом се движат в двете посоки на улицата като с предимство е този, който бърза повече. Зам.-кметът прилага на ОбС да гласува предложения, които са вариант във фаза технически проект, внесен за съгласуване КАТ – Пловдив.

  Въвежда се еднопосочно движение по улиците „Княз Борис I“, „Яворов“, „Любен Каравелов“ и „Вапцаров. В материала до общинските съветници не е уточнено кой участък на „Княз Борис I“ ще е еднопосочен, но се предполага, че става дума само за този, който е в централната градска част.

  Еднопосочна би могла да стане и „Благоев“ в участъка от „Орфей“ до „Братя Миладинови“, като е предвидено да се паркира косо по нея от „Орфей“ до „Княз Борис I“, а след това паркирането да е успоредно но не там където сега се спира, а отдясно в посока жп линията.

  За паркиране се определя и бетонният участък на „Братя Миладинови“ от ул. „Д. Благоев“ до ул. „Кочо Честеменски“.

  Предложението ще бъде гласувано на предстоящата на 31 август общинска сесия.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   За
   забележка
   2 0
   11:16, 29 авг 2016
   Всичко друго е ОК, но еднопосочна Д. Благоев с описаното към нея паркиране е пълен тъпизъм и трябва да отпадне. Ако стане еднопосочна, цялото движение в центъра става едно голямо кръгово. Центърът трябва да е УДОБЕН за интензивен живот, а не спокоен.
  • 2
   Ис
   истина
   10 -2
   11:16, 29 авг 2016
   Малей,малей! Дано да знаят какво правят, защото на мене нищо не ми стана ясно как ще е?-ха,ха . Много трудно се управлява движението в нашия "мегаполис" щото каквото и да измислят, никой не го спазва и никой не следи да се спазва.
  • 3
   12
   1212112
   8 -1
   13:24, 29 авг 2016
   И най важното е паркоместата да се заплащат на час , та безделниците да не висят цял ден на по едно кафе в центъра.
   • Фр
    Фройд
    1 -2
    22:02, 29 авг 2016
    Ти си безделник и затова ти се струва, че и другите са безделници.
  • 4
   Ла
   Лапад
   2 0
   14:50, 29 авг 2016
   Това с кръговото е отлична идея, стига да не прекарат две пешеходни пътеки на кръст през средата му. А за еднопосочните улици - това в Първомай е напълно невъзможно да стане. Така или иначе в нашето село всеки си цепи откъдето му падне.
  • 5
   Хр
   Христев
   3 0
   15:20, 29 авг 2016
   Да има график за зареждане на магазинната мрежа.КАТ да си вършат работата.
  • 6
   Ат
   Атанасов А.
   2 -2
   15:38, 29 авг 2016
   Всичко може да стане както е замислено.Нека се направи най напред, пък после който иска да не спазва правилата.Хайде да не започваме с песимизъм и отрицание.Ако е необходимо,дори трябва да помагаме защото е за всички нас.
  • 7
   Пр
   предложение
   4 0
   21:35, 29 авг 2016
   Като идея да се облекчи центъра от коли висящи по цял ден е добре, но нещо обяснeнието не е както трябва.След като се премахнат колите,моля господа управници, направете постъпки да се запълнят дупките по княз Борис I от зеленчуковата барака до площада пред общината(а и не само там!),иначе няма защо да триете столовете в пленарна зала и да ядете народни пари!
  • 8
   Cu
   CuMo
   2 -4
   22:50, 29 авг 2016
   Другаря митков (нарочно е с малка буква) да вземе да прочете малко за кръговите, преди да вади тъпи идеи от **** си
  • 9
   Уж
   Ужас
   5 -1
   08:23, 30 авг 2016
   Тъпанарите от Общината направиха тротоарите на централната улица буковска зона /не може да се ползва от пешеходци /, затова сега ще затворят същата да си замажат ф........!!!

  Хороскоп за 18.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  18 сеп 2020
  Последни новини