2 °C

Ново предложение за движението в центъра ще гласуват съветниците

Изображение 1 от 2

  Ново предложение за регулиране на движението в централна градска част, с еднопосочни улици и кръгово движение до зеленчуковата барака внася Николай Митков. Заместник – кметът предлага да се отмени последното решение на ОбС, с което улица „Княз Борис I“ беше отворена за движение изцяло, като между „Вапцаров“ и „Димитър Благоев“ трябваше да е еднопосочна и ида има определени 24 паркоместа. Мотивирано тогава с разрасналата се търговска мрежа, решението не влезе в сила и до ден днешен пешеходци и автомобили вкупом се движат в двете посоки на улицата като с предимство е този, който бърза повече. Зам.-кметът прилага на ОбС да гласува предложения, които са вариант във фаза технически проект, внесен за съгласуване КАТ – Пловдив.

  Въвежда се еднопосочно движение по улиците „Княз Борис I“, „Яворов“, „Любен Каравелов“ и „Вапцаров. В материала до общинските съветници не е уточнено кой участък на „Княз Борис I“ ще е еднопосочен, но се предполага, че става дума само за този, който е в централната градска част.

  Еднопосочна би могла да стане и „Благоев“ в участъка от „Орфей“ до „Братя Миладинови“, като е предвидено да се паркира косо по нея от „Орфей“ до „Княз Борис I“, а след това паркирането да е успоредно но не там където сега се спира, а отдясно в посока жп линията.

  За паркиране се определя и бетонният участък на „Братя Миладинови“ от ул. „Д. Благоев“ до ул. „Кочо Честеменски“.

  Предложението ще бъде гласувано на предстоящата на 31 август общинска сесия.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   За
   забележка
   2 0
   11:16, 29 авг 2016
   Всичко друго е ОК, но еднопосочна Д. Благоев с описаното към нея паркиране е пълен тъпизъм и трябва да отпадне. Ако стане еднопосочна, цялото движение в центъра става едно голямо кръгово. Центърът трябва да е УДОБЕН за интензивен живот, а не спокоен.
  • 2
   Ис
   истина
   10 -2
   11:16, 29 авг 2016
   Малей,малей! Дано да знаят какво правят, защото на мене нищо не ми стана ясно как ще е?-ха,ха . Много трудно се управлява движението в нашия "мегаполис" щото каквото и да измислят, никой не го спазва и никой не следи да се спазва.
  • 3
   12
   1212112
   8 -1
   13:24, 29 авг 2016
   И най важното е паркоместата да се заплащат на час , та безделниците да не висят цял ден на по едно кафе в центъра.
   • Фр
    Фройд
    1 -2
    22:02, 29 авг 2016
    Ти си безделник и затова ти се струва, че и другите са безделници.
  • 4
   Ла
   Лапад
   2 0
   14:50, 29 авг 2016
   Това с кръговото е отлична идея, стига да не прекарат две пешеходни пътеки на кръст през средата му. А за еднопосочните улици - това в Първомай е напълно невъзможно да стане. Така или иначе в нашето село всеки си цепи откъдето му падне.
  • 5
   Хр
   Христев
   3 0
   15:20, 29 авг 2016
   Да има график за зареждане на магазинната мрежа.КАТ да си вършат работата.
  • 6
   Ат
   Атанасов А.
   2 -2
   15:38, 29 авг 2016
   Всичко може да стане както е замислено.Нека се направи най напред, пък после който иска да не спазва правилата.Хайде да не започваме с песимизъм и отрицание.Ако е необходимо,дори трябва да помагаме защото е за всички нас.
  • 7
   Пр
   предложение
   4 0
   21:35, 29 авг 2016
   Като идея да се облекчи центъра от коли висящи по цял ден е добре, но нещо обяснeнието не е както трябва.След като се премахнат колите,моля господа управници, направете постъпки да се запълнят дупките по княз Борис I от зеленчуковата барака до площада пред общината(а и не само там!),иначе няма защо да триете столовете в пленарна зала и да ядете народни пари!
  • 8
   Cu
   CuMo
   2 -4
   22:50, 29 авг 2016
   Другаря митков (нарочно е с малка буква) да вземе да прочете малко за кръговите, преди да вади тъпи идеи от **** си
  • 9
   Уж
   Ужас
   5 -1
   08:23, 30 авг 2016
   Тъпанарите от Общината направиха тротоарите на централната улица буковска зона /не може да се ползва от пешеходци /, затова сега ще затворят същата да си замажат ф........!!!

  Хороскоп за 27.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Нови запознанства и осъществени контакти ще ви насочат в дейност, различна от досегашната. Ако сегашната ви работа не ви удовлетворява финансово или по други причини момента е подходящ да помислите за смяна. Любовни завоевания ще повишат тонуса на романтичните и необвързаните от вас. Честит празник!
  27 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Твърде емоционално подхождате към всяко събитие днес и това много ще ви изтощи. Намерете си занимание, което ви действа успокояващо и за което не се изискват прекалени усилия. Това ще ви помогне да възвърнете душевното си равновесие и да успеете да се насладите на днешния ден. Не пропускайте предложение за разходка или дори пътуване сред природата.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Нуждаете се от повече яснота по въпросите, стоящи на дневен ред пред вас. В тази връзка ще провеждате срещи и ще търсите полезна информация, доближавайки се до целта си. Ще подновите връзката си с човек, който все още ви привлича. Уреждане на юридически и други документи.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Отношенията на работното място постепенно ще се подобряват и ще се почувствате по-добре от това. За други денят ще е делови и напрегнат, но наред с напрежението ще присъства и свежото ви чувство за хумор. Благодарение на непрестанните ви усилия пред вас ще се открият благоприятни възможности за промяна на обстановката.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  По-лесно ще се справите с всичко, което планирате, ако не разпилявате вниманието си в много посоки. Отделете време и за себе си, проблемите, споделени с приятели и хора, които ви обичат бързо ще намерят решението си. Зимните спортове ще ви донесат много емоции, ако имате страст към тях.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  От вас зависи дали днес ще се занимавате с обичайните си задължения или с нещо, което ще ви разтовари и ще ви накара да се почувствате като новородени. Ако изберете първото, то направете го така че да не въвличате и околните и да си оставите достатъчно време за забавления и разтоварване. Среща с приятни за вас хора ще направи вечерта ви разнообразна.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С изявите си творческите личности ще покажат на света поредното си превъплъщение и вдъхновение за работа. Постигнатото ще ги радва и зарежда с добри чувства. Любовта ви е силна и в името на нея сте готови на жертви. Дано обекта на вдъхновението ви осъзнае това и получите взаимност.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Сговорчиви и дружелюбни сте и съвсем естествено и непосредствено създавате нови контакти. Както в професионален, така и в личен план това ще ви донесе много приятни изживявания. Днес може и да е началото на продължителна интимна връзка с отдавна желана от вас личност. Работата не ви създава допълнителни емоции и като че ли това ви устройва.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако се чувствате ощетени от природата за нещо, работете, за да го превърнете в свое предимство. Можете, като не криете притеснението си, а открито го изтъквате, подчертавайки предимствата, които то ви носи. За приятните неща не е нужно да бъдете предупреждавани, те сами ще ви намерят.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  За тези, които са в отпуска денят им ще бъде повече от спокоен. Романтични емоции ще ви спохождат. За деловите представители на зодията - успешни контакти и заслужени положителни оценки от високопоставени личности.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
  27 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Успявате да се справите с всичко, което ви предстои. В напрегнати ситуации проявявате завидно самообладание. Ваш близък ще ви поиска услуга, но най-вероятно ще се наложи да му откажете помощта си. Имате много основателна причина за това и със сигурност ще ви разбере. Нуждаете се от повече движение.
  27 яну 2021
  Последни новини