Ново предложение за движението в центъра ще гласуват съветниците

Изображение 1 от 2

    Ново предложение за регулиране на движението в централна градска част, с еднопосочни улици и кръгово движение до зеленчуковата барака внася Николай Митков. Заместник – кметът предлага да се отмени последното решение на ОбС, с което улица „Княз Борис I“ беше отворена за движение изцяло, като между „Вапцаров“ и „Димитър Благоев“ трябваше да е еднопосочна и ида има определени 24 паркоместа. Мотивирано тогава с разрасналата се търговска мрежа, решението не влезе в сила и до ден днешен пешеходци и автомобили вкупом се движат в двете посоки на улицата като с предимство е този, който бърза повече. Зам.-кметът прилага на ОбС да гласува предложения, които са вариант във фаза технически проект, внесен за съгласуване КАТ – Пловдив.

    Въвежда се еднопосочно движение по улиците „Княз Борис I“, „Яворов“, „Любен Каравелов“ и „Вапцаров. В материала до общинските съветници не е уточнено кой участък на „Княз Борис I“ ще е еднопосочен, но се предполага, че става дума само за този, който е в централната градска част.

    Еднопосочна би могла да стане и „Благоев“ в участъка от „Орфей“ до „Братя Миладинови“, като е предвидено да се паркира косо по нея от „Орфей“ до „Княз Борис I“, а след това паркирането да е успоредно но не там където сега се спира, а отдясно в посока жп линията.

    За паркиране се определя и бетонният участък на „Братя Миладинови“ от ул. „Д. Благоев“ до ул. „Кочо Честеменски“.

    Предложението ще бъде гласувано на предстоящата на 31 август общинска сесия.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      За
      забележка
      2 0
      11:16, 29 авг 2016
      Всичко друго е ОК, но еднопосочна Д. Благоев с описаното към нея паркиране е пълен тъпизъм и трябва да отпадне. Ако стане еднопосочна, цялото движение в центъра става едно голямо кръгово. Центърът трябва да е УДОБЕН за интензивен живот, а не спокоен.
    • 2
      Ис
      истина
      10 -2
      11:16, 29 авг 2016
      Малей,малей! Дано да знаят какво правят, защото на мене нищо не ми стана ясно как ще е?-ха,ха . Много трудно се управлява движението в нашия "мегаполис" щото каквото и да измислят, никой не го спазва и никой не следи да се спазва.
    • 3
      12
      1212112
      8 -1
      13:24, 29 авг 2016
      И най важното е паркоместата да се заплащат на час , та безделниците да не висят цял ден на по едно кафе в центъра.
      • Фр
        Фройд
        1 -2
        22:02, 29 авг 2016
        Ти си безделник и затова ти се струва, че и другите са безделници.
    • 4
      Ла
      Лапад
      2 0
      14:50, 29 авг 2016
      Това с кръговото е отлична идея, стига да не прекарат две пешеходни пътеки на кръст през средата му. А за еднопосочните улици - това в Първомай е напълно невъзможно да стане. Така или иначе в нашето село всеки си цепи откъдето му падне.
    • 5
      Хр
      Христев
      3 0
      15:20, 29 авг 2016
      Да има график за зареждане на магазинната мрежа.КАТ да си вършат работата.
    • 6
      Ат
      Атанасов А.
      2 -2
      15:38, 29 авг 2016
      Всичко може да стане както е замислено.Нека се направи най напред, пък после който иска да не спазва правилата.Хайде да не започваме с песимизъм и отрицание.Ако е необходимо,дори трябва да помагаме защото е за всички нас.
    • 7
      Пр
      предложение
      4 0
      21:35, 29 авг 2016
      Като идея да се облекчи центъра от коли висящи по цял ден е добре, но нещо обяснeнието не е както трябва.След като се премахнат колите,моля господа управници, направете постъпки да се запълнят дупките по княз Борис I от зеленчуковата барака до площада пред общината(а и не само там!),иначе няма защо да триете столовете в пленарна зала и да ядете народни пари!
    • 8
      Cu
      CuMo
      2 -4
      22:50, 29 авг 2016
      Другаря митков (нарочно е с малка буква) да вземе да прочете малко за кръговите, преди да вади тъпи идеи от **** си
    • 9
      Уж
      Ужас
      5 -1
      08:23, 30 авг 2016
      Тъпанарите от Общината направиха тротоарите на централната улица буковска зона /не може да се ползва от пешеходци /, затова сега ще затворят същата да си замажат ф........!!!
    Последни новини