Жертвите на трусовете в Италия са вече 37, над 100 души са в неизвестност (видео)

Изображение 1 от 6

    37 станаха жертвите на земетресението със сила 6,2 по Рихтер, което разтърси тази сутрин централните части на Италия, предават световните агенции. По последни данни в градчето Акумоли са загинали най-малко шестима души, две жертви са загинали в Аркуата дел Тронто, а още поне петима души са намерили смъртта си в Аматриче.

    От руините в селището Пескара дел Тронто е извадено тяло на дете, а под отломките на сградата се намират родителите му. Съобщава се, че в града около 100 души се в неизвестност след ужасните разрушения.

    Първият земен трус с магнитуд 6,2 по Рихтер е усетен в 03:36 ч. местно време (04:36 българско време). Епицентърът на труса е около град Акумоли на дълбочина около 4 киломчетра под земната повърхност.

    Втори силен трус с магнитуд 5,4 е усетен след час - в 04:34 ч. (05.34 българско време) в областта Умбрия.

    Трусовете са усетени в много градове в Централна Италия, включително Рим и Болоня. Според постъпващите информации, разрушения са нанасени на много места в Асколи Пичено, Фермо и Мачерата.

    Въпреки, че земетресението е било късно през нощта, много хора са напуснали домовете си изплашени и са посрещнали изгрева на открито.

    В ход са спасителни операции на Гражданска защита и Червен кръст. Съобщава се за деца и за монахини, които са затрупани под развалините на разрушен манастир. Властите призоваха за даряване на кръв.

    Силата на земетресението е равна на тази от разрушителното земетресение в Лакуила през 2009 година.

    Източник: epicenter.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини