Продължава огледът на изгорелите тютюневи складове

Започват оглед на тютюневите складове в Пловдив, който ще бъде извършен от експерти от Главна дирекция "Пожарна безопасност" заедно със служители на местната служба. Ще стартира и изготвянето на пожаротехническата експертиза, която е основополагаща за разследването.

Факти.бг припомня, че главният прокурор Сотир Цацаров лично се зае със случая с изгорелите паметници на културата. Според него трябва да се разследва има ли наличие на инвеститорски интерес и отпадане на административни прегради за него след изпепеляването на складовете.

Той увери, че разследването в никакъв случай няма да се изчерпа с разследването на арестувания бездомник Любомир Данчев. По случа ще бъдат разпитани включително кметът Иван Тотев и главният архитект на града.

Опожарените тютюневи складове в Пловдив могат да бъдат спасени, ако се приложат европейските модели за консервация на сгради, съобщиха от Камарата на архитектите в България (КАБ).

Призоваваме държавните и общинските институции да предприемат незабавно необходимите репресивни мерки, включително и срещу лица, неизпълнили служебните си задължения, възложени им по закон, за упражняване на контрол и превантивна дейност, съобщиха от КАБ.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини