САЩ и Русия ще са готови с план за Сирия до август

До август може да е готов планът за съвместни действия между САЩ и Русия в Сирия, заяви държавният секретар Джон Кери, цитиран от Ройтерс. 

"Надявам се, че някъде в началото на август ще сме в позиция да се изправим пред вас и да ви кажем какво можем да направим с надеждата то да промени животите на хората в  Сирия и хода на войната", каза Кери на пресконференция в Лаос след срещата на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия, където американецът говори с руския външен министър Сергей Лавров.

Предложението включва засилване на взаимодействието между Москва и Вашингтон в сферата на разузнаването, за да се координират въздушните удари по такъв начин, че да не бъдат засегнати умерените опозиционни групировки в Сирия.

По време на разговорите между двамата дипломати е обсъден следващият етап в прилагането на плана, включително са насрочени нови срещи на техническо ниво, за да се отхвърлят резервите на някои американски военни.

В Лаос Кери е повдигнал въпросът за изтеклите имейли от демократическата партия, попаднали в Уикилийкс, за което биват обвинение руски хакери. 
 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини