Парализирана баба летя с 200 км/ч за морето

Баба, която била почти напълно парализирана, летяла с 200 км/час към морето. Възрастната жена била засечена в почти чисто нов автомобил от немска марка на няколко километра преди Пловдив. Там има стационарна камера за превишена скорост.

Когато катаджиите преглеждали записа, свалили номера на джигита, който бил с абсолютно еднакви 4 цифри. При справката се оказало, че возилото се води на името на 70-годишна жена, която имала и последна степен на инвалидност, пише "Монитор".

На пътните полицаи им било ясно, че едва ли бабата ще е била зад волана, но изпратили електронния фиш на адреса й.

Най-голямата им изненада била, когато на гишето се наредила едва седящата на двата си крака старица. Тя била придружена от внука си. Носела и шофьорската си книжка, което още повече стъписало катаджиите. Те били сигурни, че зад волана е седял внукът й, най-малкото защото на снимката се виждало лицето на младото момче. Според закона обаче ако собственикът на автомобила не оспори, че той е карал, то тогава глобата се пише на него. Така бабата останала без книжката си за 6 месеца и се наложило да плати солената санкция. Внукът категорично отрекъл да е бил зад волана. Не се разпознавал и на снимката.

Подобни случаи има в цялата страна. Масово младежи регистрират колите си на името на родителите си или на своите баби и дядовци, така чe да не носят отговорност за нарушения, в които са били заснети.

"Това е масова практика. Случвало ни се е 90-годишни старци да идват, за да ги глобим за превишена скорост или за неправилно паркиране в София. Имахме и акция за каране в бус лентите в столицата. Тогава се оказа, че нарушителите са предимно над 60-годишни", коментираха катаджии.

Те нямат инструментариум, с който да залавят истинските нарушители. Разчитат само на това на чие име е регистрирана колата. Тогава собственикът само отговаря пред закона.

"Всеки ден снимаме по над 1000 нарушители, които карат с превишена скорост. Наскоро имахме и пик. Над 2200 души бяха засечени от мобилните камери, че летят с повече от допустимите километри", обясниха от Пътна полиция. Рекордът е бил поставен в рамките на международната акция на TISPOL за контрол на скоростта. Катаджии обаче обясниха, че дори да няма международна операция, те пак залавят приблизително същия брой нарушители всеки ден. В летните месеци дори се наблюдавало увеличение на джигитите.

 

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ха
    Хасково
    6 0
    13:13, 26 юли 2016
    "Уникална държава" .....
  • 2
    Ге
    Георги
    1 0
    14:54, 20 сеп 2017
    в,с,Езерово,община Првомай обл,Пловдив пълное с инвалиди неработоспособни но те са работоспособни неса инвалиди здрави и са работоспособни док,На4ев имедитцинскака сестра издавал докумнти за телк срещу 3000лв за да полу4ат инвалидна пенсия ниямали ниякой да спре тези мафиоти по4ти полувината село с инвалидна пенсия тенеса инвалиди аса работоспособни шофиор на международен камион и то в холландия този 4овек неработоспособенлие сял ден пият по кръ4мите иси карат колите
Последни новини