Медицинска експертиза за насилието над дете

Назначена е медицинска експертиза, за да се установи дали е имало насилие над детето в Центъра за наставяне от семеен тип в Шумен. Това заяви министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова по време на пресконференция в министерството. 

„За мен е абсолютно недопустимо да има агресия в домовете. Абсолютно цялата система – и Държавната агенция за закрила на детето, и Агенцията за социално подпомагане са ангажирани със случая“, увери тя. 

„Вчера имаше координационна среща между наши представители, представители на прокуратурата и на МВР. Сезирани са контролните органи. Доколкото имам информация, дори има насрочена медицинска експертиза, за да се установи дали наистина е имало насилие над детето или не“, посочи Русинова. 

„За мен е много по-важен и много по-смислен диалогът оттук нататък как може подобни случаи да бъдат превентирани и как не само държавата, а и цялото ни общество да подпомагат децата, които са в институции“, каза още тя. 

Сигнал за насилие над дете в Центъра бе подаден от детегледачката Хюлия Арон. Тя е публикувала и десетсекунден клип във Фейсбук, на който се вижда краче и се чуват крясъци на жена и викове на дете. „Няма да те чакам бе животно, ще те убия бе животно“, крещи женски глас.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини