10 °C

Учителка удари шестокласничка с чин

По-строго наказание за учителката, ударила дете с чин в училището в софийското село Яна, ще поиска образователният министър Красимир Вълчев. Това обяви самият той пред bTV тази сутрин.  

"Това е недопустимо. Вдигането на чина и липсата на последваща грижа за детето са двете непрофесионални реакции, за които трябва да ѝ бъде търсена отговорност. Аз ще настоявам за по-строго наказание - това е проява за дисциплинарно уволнение", коментира Вълчев.

Все пак министърът заяви, че първо проверката трябва да покаже дали и друг път педагогът е посягал на ученици, каквито сигнали има.

Пострадалото момиченце - Соня, остава под наблюдение в "Пирогов". Бащата на детето - Христо Кондов, каза, че то има болки в ребрата и синини по коремчето, освен това е стресирано и уплашено.

Шестокласничката пострада след спор между нейна съученичка и учителка по физкултура. 12-годишното дете бе прието в "Пирогов" като е оставено за наблюдение снощи. Сезиран е Инспектората по образование, който започна проверка.

Инцидентът става в 116 ОУ "Паисий Хилендарски" в софийското село Яна Това около 15:30 вчера. В час по физическо възниква спор между ученичка и учителката заради закъснение на ученици. Преподавателката настоявала на закъснелите да се напишат отсъствия. Спорът продължава и след края на часа. Детето влиза в час по история. След него тръгва  и учителката по физическо. Тя разтърсва чина му, от което е пострадало друго дете, седящо на същия чин.

"Изключително неприятен инцидент е, защото всъщност тук става въпрос за едно изпускане на нерви в състояние на афект. А поводът е, че децата са закъснявали за час и става пререкание между учителката и едно от децата. Не е поискало да бъде прегледано, прибрало се е вкъщи и не е останало за последния 6-ти час", каза директорката на училището пред БНТ.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ма
    Марина
    17 -1
    10:17, 11 окт 2019
    Много ми се иска да имаше запис на всичко това,за да видите как се държат учениците с преподавателите. Мили родители,вие просто няма да познаете децата си.И въпросната Станка също има вина за удареното дете,но пешкира ще го опере учителката.
  • 2
    Ko
    kovo
    23 -1
    10:23, 11 окт 2019
    Представете си как трябва да бъде извадена от равновесие тази учителка "за да вдигне чин(каква сила, а?) и да го стовари върху ученичката". С бомбастични преувеличения, разглезихме децата. Дали тази учителка има други такива провинения? С какво версията на детето е по-вярна от тази на учителката? Не трябва да се насажда отрицателно отночение към учителите. Родители и учители, трябва заедно да си пазят авторитета!
  • 3
    Ма
    Манчо
    11 -1
    14:30, 11 окт 2019
    Направете си сметка колко нагла ,невъзпитана,нискоинтелигентна,с отвратително държание ,простовата,тъпа и т.н.е била ученичката циганка за да накара една учителка с многогодишен стаж да излезе извън нерви и в безсилието си да не я удари да вдигне чина.тази учителка трябва да те научи на знание бе уруд мръсна.
  • 4
    Се
    Сензация
    11 0
    15:38, 11 окт 2019
    Търси се сензация. В заглавието е ударена с чин, в текста чинът е само разтърсен.
Последни новини