Салах Абдеслам е бил в ролята на ятак за терористи

Салах Абдеслам е потърсил замесените в атентатите от 13 ноември в Париж терористи, за да ги укрие в скривалища, твърди обвиненият за участие в тези атентати Мохамед Абрини, предаде БГНЕС.

„Това, което знам за Салах, е, че той е издирил почти всички лица, замесени в атентатите в Париж, идващи от Сирия“, се казва в показанията му пред белгийски следователи през април, цитирани от фламандската телевизия VTM Nieuws и „Белга“. „Знам, че Салах е отишъл да търси тези хора и ги е укривал в скривалищата“, откъдето са тръгнали извършителите на убийствата в Париж, казва още той.

„Знам го, тъй като спах с тях в апартаментите и научих много неща“, казва мъжът, който е разпознат като „човекът с шапката“ от записите на охранителните камери на летището в Брюксел на 22 март, малко преди двамата терористи камикадзе да се взривят. Арестуваният в Брюксел Мохамед Абрини е заподозрян, че е играл първостепенна роля в атентатите в Брюксел и в подготовката на атентатите от 13 ноември в Париж. Той ще бъде предаден на френските власти, но не веднага, уточнява белгийското правосъдие.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини