Весо Колев: Нормално е рокерски клубове да пътуват в други държави

Рокерските клубове пътуват, обикалят от една страна в друга и в това няма нищо, което да ни изнанада. Създадената около един Мото клуб истерия в последните дни показа, че обществото ни е е изострило дотолкова чувствителността си, че е в състояние да се раздели дори и по тема, която иначе се приема като хоби и запълване на свободното време. 

В дните когато „Нощните вълци“ от рокерски клуб тръгнал да прекосява България се превърнаха в медийна новина, разговарям  с Веселин Колев – шеф на рокерите от първомайския мото клуб „Наутилус“.

Той потвърди, че „Вълците“ са познати в България. Те от години поддържат връзка с рокери от Велико Търново и дори са имали намерение да създадат своя организация в България.

Но това, според Весо не е „чудо невиждано“. Той самият и неговите приятели всяко лято въртят гуми по пътищата на Европа, а в момента стягат моторите и тръгват към Белград.

В същото време  признава, че където и да отидат на гърбовете си заедно с отличителния знак на клуба носят и знамето на България и никога не е било проблем да развеят националния трибагреник.

Големите клубове правят свои структури на много места по света - разказва още той- Един от най-популярните е Hells Angels MC (Адски ангели МК) - най-могъщата мотоциклетна организация в света с над 3000 члена в 27 страни.

Първомайци избягват отношения с организации, които имат политически убеждения или представляват заплаха за икономиката и сигурността, затова никога не са имали контакти както с нарочения за собственост на Путин клуб „Нощни вълци“, така и с американците.

Нашата справка в Google сочи, че Hells Angels MC представляват заплаха за реда на цели шест континента с международните си клонове в Южна Америка, Австралия и Нова Зеландия, ЮАР, Русия и много други европейски страни. Повече от 800 са членовете на клуба само в САЩ. Там те са организирани в 92 клона, а в световен мащаб клоновете наброяват 230. Те също са идвали в България, но никога никой не е „бил тъпана“ за тях. Разбира се, това не означава, че ако нарушават закона в България,  тук  няма да бъдат задържани.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ив
    иван
    2 -2
    15:26, 2 юли 2016
    Велика държава ,велик народ ,велик президент.Не само рокерите и Путин трябва да дойде,братските народи трябва да се подкрепяме.
Последни новини