Рокери опитали да нахлуят в турското посолство

Посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче съобщи, че мотористи са се опитали да нахлуят в сградата на мисията на Анкара, но полицията е успяла да ги спре.

Снощи рокерите обсадиха дипломатическото представителство на Турция, както и Съдебната палата,вбесени заради изчезналия турски гастербайтер Фарук Бекташ, който на 24 юли блъсна и уби съпрузи с мотор край Драгоман. След като му бе наложена мярка за неотклонение "домашен арест", 60-годишният Бекташ изчезна и бе обявен за общодържавно издирване.

В интервю за БНР турският посланик бе категоричен, че той и служителите от дипломатическата мисия нямат нищо общо с изчезването на турския гражданин. Сюлейман Гьокче допълни, че българският съд взима решението за мерките за неотклонение и това е проблем на българските власти.

"Мотористите блокираха движението и организираха демонстрация без никакво разрешение от властите. Опитаха се да нахлуят в посолството. Товапредизвиква огромно съжаление и отвращение. Бях там лично. Полицията беше объркана.  Знаем, че са се разпространили слухове между тези хора и те са подстрекавани да се насочат към посолството. Нямаме нищо общо с това. Смятам, че е срамно. Аз нямам никакви подозрения. Научих, че тези слухове са разпространявани в тълпата. Заявявам публично, че нямаме нищо общо с това. Съжалявам дълбоко за тяхната загуба", коментира посланик Гьокче.

Тежката катастрофа стана около 5.30 часа на 24 юли в района на Драгоман. 51-годишната Таня и 54-годишният Бойко Бойкови пътували с мотор за Австрия на гости на сина си, когато са пометени от мерцедеса, управляван от 60-годишния Фарук Бекташ. Двамата загинаха на място. При огледа бе установено, че турчинът, пътуващ от Германия за Турция, е навлязъл в лентата за насрещно движение на завой. 

В интервю за bTV синът на загиналите Бойко и Таня Бойкови - Владимир Бойков заяви, че е научил за смъртта на родителите си от сестра си. Той има 2-годишно момченце и живее със съпругата си в Австрия. Владимир допълва, че баща му се е занимавал с полиграфия, а майка му е била детска учителка. 

"Не ги бях виждал от година и половина. Идваха при мен. В медиите чух двама мотористи, но не обърнах внимание, че са моторист и пасажер. Реших, че са два мотора. Сестра ми се обади и ми каза да не ги чакам", разказва младият мъж. 

Относно изчезването на шофьора Фарук Бекташ, Владимир Бойков казва, че не таи гняв.

"Аз осъзнах, че ще избяга, още като го пуснаха под домашен арест. Но ако аз реагирам в дадена ситуация по един начин, някой ден ще ми се върне и на мен. Нормално е да очаквам правосъдие, щом имаме институции, очакваме присъда. Преглъщаме и продължаваме напред – това е България”, допълва Бойков.

Тази вечер се очаква втори протест на мотористите. Те се заканват да пренесат демонстрацията си пред МВР, Външно министерство и парламента. 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини