Общината влезна в Сдружение Волейболен клуб "Раковски"

Община Димитровград да стане част от Сдружение с нестопанска цел Волейболен клуб "Раковски" одобри днес местният парламент с 29 гласа "за". Представител на администрацията в Сдружението ще бъде зам.кметът Светослав Стойков, решиха още общинарите. 

"Правим това, за да контролираме разходването на средствата, които предоставяме на клуба тази година и те са значителни", мотивира се вносителят на докладната Иво Димов. В бюджета на Общината за 2016 г. ВК "Раковски" получи 90 000 лв.

Кметът припомни, че Общината е част от сдлужение на ФК "Димитровград", където също се отделят не малко пари. През настоящата година сумата е в размер на 64 000 лв.

От миналата година ВК "Раковски" е в националната лига, имаме амбиции да направим един конкурентен отбор и да бъдем фактор в женска волейболна лига, каза кметът. 

Припомни и за планирания ремонт на зала "Младост", за който още няма осигурени средства и отворена програма за финансиране. Градоначалникът се надява, че през тази година да бъде подменено осветлението на залата. Така ще може да се подобрят условията и мачовете на тукашния клуб могат да бъдат пряко предавани по национална телевизия.

На следващата сесия вероятно ще бъде предложен нов представител на Общината във ФК Димитровград, тъй като настоящият - Петър Славов се е отдръпнал от ангажимента, коментира още Иво Димов.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини