В мрежата: Фалшив Вълчев: Красивен си! Фалшив Папазов: Мерси!

    Мил диалог се заформи под снимка на кмета на Първомай в социалната мрежа.

    „Красивен си“ - пише профилът Ickata Vulchev, „Мерси“ му отговаря този на Angata Papzov, подчертавайки доброжелателност и дори чувства с емотикон сърчице.

    Истината е, че захаросаната размяна на реплики идва от фалшиви профили, нямащи нищо общо с реалните Христо Вълчев и Ангел Папазов. Приятелите в листите им обаче, които към момента са около трийсетина, искрено се забавляват със случващото се. Някои от тях дори за малко да се хванат на уловката, но по-врели и кипели първомайци тутакси разконспирираха случващото се като интрига от най-долно естество. Причината – сгрешената дата на раждане на градоначалника Папазов. След като беше регистриран като роден на 6 юли 1973 г., поддържащият профила бързо се ориентира към правилната година, която е 1964, но с датата продължи да се мъчи и така и не се сети, че първомайският кмет се е появил на бял свят на датата 30 юни.

    След като дълго търпеше критики, че не е в крак с времето и не използва новите технологии и социалните мрежи, за да общува с избирателите си, най-после във Фейсбук се появи профил на Ангел Папазов, а заедно с него и на опонента му Христо Вълчев. В случая, както вече е ясно на всички, и двата фалшиви.

    В българското законодателство и по правилата на мрежата, организирана от Зукърбърг, създаването на чужд и/или фалшив профил е недопустимо. Въпреки това случаите на осъдени за такова деяние са спорадични и то защото са довели до агресия, която е следствие на ползването на фалшив профил.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Аа
      Ааааааааааа
      5 -3
      15:34, 29 юни 2016
      Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха защо нямате емотикон сърчицеееееееееееееееее!!!!!!!!!!!! Да им го бодна и на двамата ха ха ха ха
    • 2
      Ме
      Ментета
      12 0
      17:52, 29 юни 2016
      То в нашия градец всичко е фалшиво. Няколко пъти ходих при един доктор. Няма да му казвам името. Бил специалист, но работил като джипи. След това се разбра, че той се представял като имащ съответната специалност, но в действителност нямал такава. Лъгал десетилетия. Както е писал Алеко - "Пази боже сляпо да прогледа". Пълно с ментета.
      • Чу
        чукче
        3 0
        08:47, 2 юли 2016
        Ако ги питаш всички са голяма работа, кой от кой по-знаещ и по-можещ, но проблемите нещо не се решават. Само приказки.
    • 3
      Зн
      Знаещ
      0 -1
      21:34, 29 юни 2016
      Като гледам профилите вече са изтрити :(
    • 4
      Ка
      Карай да върви
      4 -2
      05:50, 30 юни 2016
      То да беше само правописна грешка???!!!Не останаха проблеми за отразяване в тази община....
    • 5
      Wh
      whatever
      5 0
      19:35, 1 юли 2016
      За Папаза трябва да направят подаваща се за поздрав ръчичка.
      Aко пък Даци пусне фейсбук стикери за лютеницата, трябва да сложи и снимка на Ангата
    • 6
      ..
      ...................
      4 0
      09:17, 2 юли 2016
      До редакцията! Фалшивите профили на Кмета и Вълче са проява на лош вкус, но нямат значение.
      Обърнете внимание на "Ментета". Защо не направите журналистическо разследване и не изнесете информация за специалностите и позициите на всички лекарите, работещи в Община Първомай. Доколкото ми е известно, заблудата за притежавана специалност е измама по Наказателния кодекс. Освен всичко друго е опасно за болните. Все едно фалшив хидроинженер да прави язовир. Лицензът във всяка област е доказателство за това, че носителят му е преминал определено теоретично и практическо обучение и е положил изпит пред оторизирана комисия. Това е ролята на журналистиката - да търси истината.
    • 7
      Аф
      Афуз. Али
      1 0
      13:46, 3 юли 2016
      Боже,прочети коментарийте и направи сметка какво тъпоумие ни е обхванало вече! Прости им,Боже!
    • 8
      ..
      ......................
      2 0
      20:08, 3 юли 2016
      Като гледам репортажите на Генка Шикерова - Търговията с болни, не виждам защо някой трябва да занимава първомайския народ с този виц: "Фалшив Вълчев направил комплимент на фалшив Папазов. Последният поблагодарил". Вицът няма и не може да има отношение към когото и да е било извън визираните. Но въпросът дали има фалшиви образи сред медиците в града и такива, които да търгуват с пациенти, е много съществен. Цяла България се тресе от тези разследвания, тръгнали да ни занимават с тъпи вицове. Ако Вълчев и Папазов се чувстват засегнати, да сигнализират съответните органи. Аз искам да знам мога ли да вярвам докторите. Това ми е много важно.
    Последни новини