Отлично домакинство, отлично представяне на състезанието по Приложно колоездене

    Отборът на Берковица спечели IV кръг на Републиканското състезание по приложно колоездене по правилата на ФИА, което се проведе в петък и събота в Първомай. Общинския отбор на Първомай, водени от Минко и Ваня Павлови записаха забележителен успех, класирайки се на второ място. Четирима от състезатели от отбора – домакин влязоха в шестиците и допринесоха за сребърните медали. Отново най-добре представилият се беше Дани Нанков. На четвърто и пето място при момичетата бяха съответно Йордана Тошева и Мария Петкова, а шести при момчетата стана изненадващо Георги Начев.

    Състезанието започна с кратка програма, след която участниците бяха приветствани от кмета на общината Ангел Папазов и председателя на федерацията Светослав Кръстев. След теоретичния кръг, в центъра на града бяха поведени далеч по-атрактивните дисциплини, в които състезателите показаха умения да управляват велосипед и да прилагат знанията си за правилата за движение в „пътно градче“, организирано по алеите на парка.

    Христо Кирев – бивш национален състезател направи демонстрации по сложните пътеки, в 4 различни етапа. Състезателите трябваше да се движат по змейки, нестабилни препятствия, да пренасят топки или да се въртят в кръг – все упражнения, които изискват добро равновесие и „сливане“ с велосипеда.

    Ръководители на федерацията, съдии и участници бяха очаровани от организацията. Те благодариха за топлия прием ипризнаха, че Първомайският кръг винаги им носи положителни емоции. 

    Два велосипеда бяха подарени от федерацията – единият за децата от Центъра за настаняване от семеен тип и друг- за училище „Св.св. Кирил и Методий“. То беше връчено на директора Елена Добрева за приноса ѝ в развитието на клуба по приложно колоездене и за помощта ѝ както в развитието на този спорт, така и за отличната организация по провеждането му в Първомай.

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      До
      Доволна и засмяна
      4 -2
      16:07, 27 юни 2016
      Щастлива служителка ръкопляска доволно...година след навършване на пенсионна възраст дамата с впитите панталонки продължава да се изживява като незаменим кадър...мнозина по-кадърни си отидоха при последната чистка в общината. ..Драго й e, че как иначе - общинската хазна ще олекне сериозно след като й бъдат изплатени старите отпуски, които по незнайно какви причини тя не е ползвала. Това са нашите пари, данъкоплатци!!!
    • 2
      Ел
      Елена Добрева
      3 -1
      18:51, 27 юни 2016
      Искам да внеса пояснение относно статията. Директорът на ОУ "Св. св. Кирил и Методий" Елена Добрева подкрепи начинанието на семейство Павлови през 2012 година за участие в републиканско първенство по приложно колоездене. През следващите две години Елена Добрева осигури финансиране за участието на училищния отбор чрез проекти. По този начин отборът по приложно колоездене на ОУ "Св. св. Кирил и Методий" гр. Първомай беше единственият представител на цяла Южна България в републиканското първенство. Във връзка с това през 2014 година ръководството на СБА предложи на г-н Папазов град Първомай да стане домакин на един от етапите в състезанието. Кметът съвсем отговорно се ангажира с инициативата и продължи започнатото от Елена Добрева. Сега отборът е общински и заслугата за отличната организация по провеждане на ІV кръг от републиканския шампионат през 2016 година е изключително на общинските служители от поделение "Образование и култура" гр. Първомай с директор Катя Николова и на семейство Павлови.
    • 3
      Ел
      Елена Добрева
      0 -3
      18:57, 27 юни 2016
      Към "Доволна и засмяна": Не разбирам за кого говорите. Ако е за мен - далече съм от пенсионната възраст. Ако е за някоя от организаторките на шампионата - от тях никоя не носи впити панталони! Моля да се изразявате по-конкретно и да не си криете името!
      • До
        доволна и засмяна
        2 0
        19:33, 27 юни 2016
        Не разбирате, Елена Добрева? По-ясно от това не можеше да бъде назовано...естествено името на госпожата не е цитирано, защото нямам лично срещу нея. Възмущението е принципно. Има една възраст, определена за страната за пенсиониране и пред нея всички са равни. А не такива, на които още и още им трябват добрите заплати и взеха , че се разработиха на стари години. В изчакване на някакви бонуси и други. Елена Добрева, вие сте директор, учител и инициатор на инициативи, учудвате ме, че допускате мнението да се отнася за Вас. Че на снимката вие не сте в панталон. Гледайте преди да коментирате. Иначе за приноса Ви - браво! Да Ви бяха похвалили и други. Да не изпадате в неудобното положение да се хвалите сама!!!
    Последни новини