5 °C

Отлично домакинство, отлично представяне на състезанието по Приложно колоездене

  Отборът на Берковица спечели IV кръг на Републиканското състезание по приложно колоездене по правилата на ФИА, което се проведе в петък и събота в Първомай. Общинския отбор на Първомай, водени от Минко и Ваня Павлови записаха забележителен успех, класирайки се на второ място. Четирима от състезатели от отбора – домакин влязоха в шестиците и допринесоха за сребърните медали. Отново най-добре представилият се беше Дани Нанков. На четвърто и пето място при момичетата бяха съответно Йордана Тошева и Мария Петкова, а шести при момчетата стана изненадващо Георги Начев.

  Състезанието започна с кратка програма, след която участниците бяха приветствани от кмета на общината Ангел Папазов и председателя на федерацията Светослав Кръстев. След теоретичния кръг, в центъра на града бяха поведени далеч по-атрактивните дисциплини, в които състезателите показаха умения да управляват велосипед и да прилагат знанията си за правилата за движение в „пътно градче“, организирано по алеите на парка.

  Христо Кирев – бивш национален състезател направи демонстрации по сложните пътеки, в 4 различни етапа. Състезателите трябваше да се движат по змейки, нестабилни препятствия, да пренасят топки или да се въртят в кръг – все упражнения, които изискват добро равновесие и „сливане“ с велосипеда.

  Ръководители на федерацията, съдии и участници бяха очаровани от организацията. Те благодариха за топлия прием ипризнаха, че Първомайският кръг винаги им носи положителни емоции. 

  Два велосипеда бяха подарени от федерацията – единият за децата от Центъра за настаняване от семеен тип и друг- за училище „Св.св. Кирил и Методий“. То беше връчено на директора Елена Добрева за приноса ѝ в развитието на клуба по приложно колоездене и за помощта ѝ както в развитието на този спорт, така и за отличната организация по провеждането му в Първомай.

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   До
   Доволна и засмяна
   4 -2
   16:07, 27 юни 2016
   Щастлива служителка ръкопляска доволно...година след навършване на пенсионна възраст дамата с впитите панталонки продължава да се изживява като незаменим кадър...мнозина по-кадърни си отидоха при последната чистка в общината. ..Драго й e, че как иначе - общинската хазна ще олекне сериозно след като й бъдат изплатени старите отпуски, които по незнайно какви причини тя не е ползвала. Това са нашите пари, данъкоплатци!!!
  • 2
   Ел
   Елена Добрева
   3 -1
   18:51, 27 юни 2016
   Искам да внеса пояснение относно статията. Директорът на ОУ "Св. св. Кирил и Методий" Елена Добрева подкрепи начинанието на семейство Павлови през 2012 година за участие в републиканско първенство по приложно колоездене. През следващите две години Елена Добрева осигури финансиране за участието на училищния отбор чрез проекти. По този начин отборът по приложно колоездене на ОУ "Св. св. Кирил и Методий" гр. Първомай беше единственият представител на цяла Южна България в републиканското първенство. Във връзка с това през 2014 година ръководството на СБА предложи на г-н Папазов град Първомай да стане домакин на един от етапите в състезанието. Кметът съвсем отговорно се ангажира с инициативата и продължи започнатото от Елена Добрева. Сега отборът е общински и заслугата за отличната организация по провеждане на ІV кръг от републиканския шампионат през 2016 година е изключително на общинските служители от поделение "Образование и култура" гр. Първомай с директор Катя Николова и на семейство Павлови.
  • 3
   Ел
   Елена Добрева
   0 -3
   18:57, 27 юни 2016
   Към "Доволна и засмяна": Не разбирам за кого говорите. Ако е за мен - далече съм от пенсионната възраст. Ако е за някоя от организаторките на шампионата - от тях никоя не носи впити панталони! Моля да се изразявате по-конкретно и да не си криете името!
   • До
    доволна и засмяна
    2 0
    19:33, 27 юни 2016
    Не разбирате, Елена Добрева? По-ясно от това не можеше да бъде назовано...естествено името на госпожата не е цитирано, защото нямам лично срещу нея. Възмущението е принципно. Има една възраст, определена за страната за пенсиониране и пред нея всички са равни. А не такива, на които още и още им трябват добрите заплати и взеха , че се разработиха на стари години. В изчакване на някакви бонуси и други. Елена Добрева, вие сте директор, учител и инициатор на инициативи, учудвате ме, че допускате мнението да се отнася за Вас. Че на снимката вие не сте в панталон. Гледайте преди да коментирате. Иначе за приноса Ви - браво! Да Ви бяха похвалили и други. Да не изпадате в неудобното положение да се хвалите сама!!!

  Хороскоп за 15.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С адекватни и навременни действия ще спечелите добри позиции в една надпревара, освен, че ще постигнете и финансов успех. Всичко това ще ви подтикне по-смело да изразите претенциите си и да покажете, че е добре да се съобразяват с вас. Срещи с хора, които ви обичат трайно ще затвърдят усещането ви за значимост.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Поради различия в гледните точки с подчинените или хората, с които работите са възможни недоразумения и изкривяване на информацията. Следвайте разума си и не се поддавайте на измамни обещания.Отговорни към задълженията си, бъдете внимателни и да не допускайте грешки. Постепенно затрудненията ще отстъпят място на по-успешния ви период, който предстои.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Кратко пътуване извън града е като че ли най- доброто решение за днешния ден. Имате нужда да се откъснете от заобикалящата ви среда и да останете насаме със себе си. Възползвайте се от всяко предложение в тази насока.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви ще бъде спокойна днес, което ви дава възможност да се захванете с нещо, което отдавна ви интересува. Разбирате се чудесно с хората около вас и нищо чудно заедно с близък колега да успеете да направите нещо наистина впечатляващо. В личен план ще ви се наложи да бъдете по-предпазливи, тъй като са възможни недоразумения.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Добре е да прекарате повече време извън дома си, защото наистина имате нужда от разнообразие. Ако и хората около вас са на същата вълна, толкова по – добре. Това наистина може да ви помогне да си организирате истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са обтегнати, но можете да направите много за да промените ситуацията.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наложете си да не мислите за трудностите около вас, споделеното време с близките ви е по-добрият вариант за деня. В личен план ще бъдете в изгодна позиция и осъзнавайки това, ще предприемате решителни стъпки, водещи към целта ви. Ако ви обхване желание да се освободите от излишните неща около себе си, не ги изхвърляйте. Част от тях може отново да ви заинтригуват.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Везни Пътешествията, които предприемете днес може да дадат възможност за романтичен флирт, от който ще останат чудесни спомени. За други благополучно решаване на семейни проблеми. Възползвайте се от предложена услуга.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Семейни задачи ще отнемат от времето и енергията ви днес. Навлизате във важен период от живота си и не си позволявайте отпускане, каквото и да ви струва това. Децата са неделима част от вас, дори и вече пораснали и съдбата им зависи в много отношения от действията, които ще предприемете в тяхна полза.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С различни очаквания и нагласи ще започне деня за повечето от вас. Деловите Стрелци ще насочат вниманието си върху бизнес-задачите, чрез които ще подобрят финансите си. Не позволявайте работата да ви отдалечи от хората, които обичате. Все по-често ще ви се налага да балансирате между желанията и задълженията си.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Поставили сте си много задачи, но дали ще успеете сами да се справите. Бъдете деликатни към проблемите на близките си, не ги пресирайте в желанието си да наложите своето. Има факти, които ще ви изненадат, но трябва да ги приемете. Потърсете по-прагматични решения за въображаемите ви проблеми.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не се отказвайте от амбициите си, дори да се струват нереални за някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Ще останете привлечени от личност, която не е безразлична към вас. Това ще разнообрази чувствата ви, а за някои означава и нова, стабилна връзка. Доверието, което ще получите ще ви накара да помислите повече върху поведението си.
  15 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Всяка отзивчивост се възнаграждава, дори и да не си давате сметка за това. Въпросите, които ще ви занимават днес ще ви накарат да се обърнете към някого за съдействие. Ако трябва, направете компромис, за да преодолеете непредвидена ситуация. Притесненията ви са излишни, ще се справите.
  15 яну 2021
  Последни новини