21 °C

Предстоят промени в Наредбата за притежаване на кучета

Такса за притежаване на кучета вече ще плащат и освободените до сега ловджии. Това е новост в Закона за ветеринарно медицинската дейност. Според него от такса се освобождават кучетата, използвани в селското стопанство. Промените в Закона налагат днес на общинска сесия да се приеме и нова Наредба за придобиване, притежаване, отглеждане на кучета домашни любимци и овладяване на популацията на безстопанствени кучета на територията на Община-Първомай.

Първите две точки в дневния ред са посветени на  кучетата. В първата се определя такса за притежание на куче в Наредбара за местните данъци и такси. Всеки стопанин ще плаща 12 лв годишно, като осовбодени от такси са кучетата – водачи, пазачи на селскостопански животни и продукция и първата година, в която кучето е чипирано.

Промените в Закона не са свързани със задължението на стопаните да регистрират своите кучета. Към момента за 2016 година в община Първомай има регистрирани 115 кучета. Глобата за нерегистрирано куче е между 50 и 500 лв. До сега контролиращият орган - Общинска администрация не е наложил глоба на нито един собственик, който не е регистрирал кучето си. 

Точките в проекта за дневен ред на общинската сесия са 7. 

Една от тях е предаването на  новата пречиствателна станция за стопанисване на ВиК. 

Предвидена е и една допълнителна точка, в която ще бъде разгледана подписката на миряните часовете по Религия в детските градини да останат преди обедната почивка, а не така както се предлага – след 16 часа. Ресорният заместник-кмет Юлиян Димитров увери, че при проявен от родителите интерес, ще бъде направено всичко възможно децата да учат Религия в подходящо за тях време, при спазване на изискванията на Закона. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ам
  Амин
  1 0
  12:13, 23 юни 2016
  Вероучението в детската градина е много важно за Първомай и трябва да се учи сутринта, когато децата усвояват най-добре. Браво на миряните.
 • 2
  St
  star
  2 -1
  13:35, 23 юни 2016
  Да,ще си регистрирам кучето,но ми се иска в нашия град да има площадки за разходка на кучета.Поляната до магазин "Керемидките" е достатъчно голяма и е подходяща.
 • 3
  Гр
  гражданин
  1 -1
  22:37, 23 юни 2016
  Това ли са най-важните простотии за града ни, та чак и на общинска сесия се обсъждат?

Хороскоп за 24.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
24 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
24 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
24 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
24 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
24 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
24 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
24 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
24 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
24 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
24 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
24 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
24 сеп 2020
Последни новини