Дешан: Пайе е играч, който може да реши много проблеми

Селекционерът на Франция Дидие Дешан изтъкна класата на Димитри Пайе като основната разлика в тежкия първи мач срещу Румъния. Домакините откриха Евро 2016 с измъчена победа с 2:1, която дойде след попадение на полузащитника на "Уест хем" в 89-ата минута. Пайе бе избран и за играч на мача.

"Пайе направи разликата в този мач. Той е атакуващ играч, който обаче и помага много на отбора. Във футбола е лесно, когато умееш да пращаш топката в горния ъгъл на вратата. Това може да реши много проблеми", коментира Дешан след двубоя.

"Никак не е лесно да се играе срещу Румъния. Те правят много нарушения и се защитават добре. Имахме положения, но позволихме и на съперника да създаде. Вкарахме се в неприятности, след като допуснахме да изгубим преднината си. В края обаче бяхме възнаградени", допълни той.

Според него "петлите" са заслужавали да спечелят, защото са търсели победата до последно, а в края са рискували да играят с четирима нападатели. "Имахме проблеми, но един откриващ мач никога не е лесен", каза още Дешан.

Треньорът допълни, че отборът му е бил далеч от най-добрата си игра, но го отдаде на напрежението от първия мач в домашния турнир.

"Може би бяхме малко пренавити и действахме прибързано в някои ситуации. В този мач ние можехме да загубим всичко, а Румъния нямаше какво да губи."

"Има толкова много страст и жар около националния отбор и играчите са наясно с това. Те имат своите задължения. Не е лесно да се справиш психически с това, но ние бяхме възнаградени за усилията си и това ще ни даде още по-голяма увереност и спокойствие занапред", завърши Дешан.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини