90 задържани при спецакция на ГДБОП в страната

Полицията е провела акция в пет области в страната след стрелбата по Димитър Желязков-Очите, обяви пред депутатите вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Спецоперацията е имала обща организация, съобщиха БТА и "Фокус".

Проверени са 3194 лица, 238 души, представляващи интерес, над 236 питейни и увеселителни заведения, 140 зали за хазартни игри. 

При акцията има 90 задържани, 34 образувани досъдебни производства, 290 акта и 90 протокола. Установени са 11 непридружени непълнолетни лица. 

"Това е рутинна работа, това е работа, която не се прави сега и не е продиктувана от конкретния случай с Димитър Желязков. Това е работа, която произтича от дейност на ГДБОП и полицията последната година. Събрали сме достатъчно данни", обясни пред журналисти в кулоарите на НС заместник-министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев. 

По думите му, такива операции считат, че могат да бъдат направени, както и да бъдат задържани конкретни лица, които имат отношение към престъпна дейност. 

Вътрешният министър Румяна Бъчварова пък изтъкна, че показателите за нивата на престъпност и на убийства никога не са били толкова ниски. 

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    За
    запознат
    3 -1
    13:41, 10 юни 2016
    Паднат ли чадърите на БСП и ДПС всичко ще си доиде на място
Последни новини