Освободиха задържаните след сигнал за търговия с вот в Царево. Преглед на печата

Вот.

"24 часа":

Освободиха задържаните след сигнал за търговия с вот в Царево

Освободени са задържаните след сигнал за търговия с вот в Царево, съобщи Би Ти Ви.

Снощи при спецакция на полицията в ромските махали в Царево и Ахтопол бяха извършени мащабни претърсвания на къщи и обиски.

Униформените са действали по сигнал за подготовка на търговия с вот.

При акцията са задържани и отведени за разпит тарторите на ромските махали.

По непотвърдена информация, в единия от тях полицаите са намерили голяма сума пари.

Освободени са поради липса на достатъчно доказателства.

Време.

"Дума":

Тази нощ местим стрелките с час назад

Броени часове преди старта на изборния ден ще се върнем към зимното часово време.

Връщането към астрономическото часово време ще се извърши в 4.00 часа на 27 октомври, съобщава Българският институт по метрология.

Тогава часовниците се връщат с един час назад, а на практика 27 октомври ще е най-дългото денонощие за годината.

През есента на 2018 г. Европейската комисия излезе с предложение корекциите за редуване на лятно часово време с астрономическо да бъде преустановено.

Различните държави сами ще трябва да вземат решение дали да останат на лятно или зимно време, но препоръката е решението в ЕС все пак да бъде единно.

Очаква се с този въпрос да се занимава още по-активно настоящия ЕП и ЕК, но засега прекратяването на смяната на часа се отлага най-рано за 2021 година.

Издирване.

"Сега":

6 дни МВР издирва шофьор, убил велосипедист в София

Още не е заловен шофьорът, блъснал и убил велосипедист на кръстовището при стадион "Локомотив" в столицата, издирват се очевидци, съобщава Дарикнюз.

На 21 октомври, около 08:20 ч., на бул. "Рожен", близо до кръстовището с ул. "Петър Панайотов", 42-годишният Константин Касабов, който е отивал на работа с колело, е бил блъснат от автомобил. Шофьорът е избягал и е оставил пострадалия тежко ранен на пътя. Въпреки усилията на лекарите в "Пирогов" Константин почина от тежките травми. Той е баща на две деца.

Oт СДВР апелират хората, станали свидетели на инцидента или разполагащи с информация за водача или автомобила, да подадат сигнал на тел.: 112, 02/982 0516 и 02/982 0069. Анонимността им е гарантирана.

Катастрофа.

"Монитор":

Джипка угасна на жп-прелез, влак я отнесе

Влак отнесе джип на жп прелез близо до Разград край село Дянково, но никой не е пострадал при инцидента, съобщи говорителят на ОДМВР в областния град Илияна Георгиева.

Произшествието е станало към 14:30 часа в събота. Малко по-рано през железопътен прелез до Дянково преминавал автомобил "Нисан Кашкай". Зад волана бил 59-годишен мъж. Точно докато джипът бил на релсите, двигателят загаснал. Мъжът се опитал да подкара колата, но не успял. В този момент се задал влак. Шофьорът, синът му и още двама младежи в колата успели да напуснат автомобила и да избягат от удара.

Влакът обаче не могъл да спре, блъснал препречилото релсите превозно средство и продължил да го влачи 200 метра по релсите. Уплашен машинистът спрял и се върнал да окаже помощ, защото помислил, че в колата може би има хора.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини