Привеждат стадиона в Любеново в съответствие с изискванията за отбор от "А" областна група

    Стадионът в квартал Любеново трябва да придобие нов вид до средата на месец август, когато е началото на новото футболно първенство. „Марица 1951“ – Любеново вече ще играе в А областна група, а това означава нови изисквания към домакините и клуба.

    С помощта на президента на клуба Никола Петров и кметския наместник Владимир Ангелов, спонсорството на Димитър Митошев, личния труд на много от футболистите и полагащите се от обюджета на общината средства, промените са налице. Теренът има нова поливна система, реновирани са съблекалните и баните. Прекарана е вода до тях, поставени са бойлери. Започва строежът на трибуни за 200 зрители. По изискване трябва да бъдат поставени скамейки за отборите на домакините и гостите.

    Предвижда се изграждане на площадка за фитнес и детска площадка и предпазна мрежа зад вратите.

    15 футболисти, 11 от които са любеновци извоюваха 15 поредни победи, последната от които ги направи членове на по-горния ешалон.

    Последната победа на Любеновци беше с отбора на село Войсил, за влизане в „А“ областна група. Срещата се игра пред 1000 зрители по доклад на делегата на мача. В самия край на мача любеновци водеха с 3:1, а притовниците отбелязаха последното попадение вкрая на доиграването на срещата.

    За „Марица“ се разписаха Венислав Николов, Димитър Янчев и Йордан Вранчев от дузпа.

    За новия сезон няма да търсим повече от 2 попълнения, заяви играещият треньор на Любеново Димитър Янчев. Със сигурност ще направим така, че всички тимове в "А" областната група да се съобразяват с нас, защото сме много надъхани".

    Мечтата на клуба е да започне подготовката и на детски отбор. 

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Фе
      фен
      11 -7
      15:32, 10 юни 2016
      Голям смях с тия Любеново. Стадион щели да правят , фитнес, съблекални и т.н. Янеца да не атакува Шампионската лига след 2-3 години :)))) Уредете им една контрола с Борислав да разберат къде се намират и да слезнат малко на земята.
    • 2
      За
      защо
      8 -6
      16:01, 10 юни 2016
      Вратарят Грабчев , май е ограбил вратарския екип на Борислав?
      • Фе
        фен
        8 -5
        16:05, 10 юни 2016
        Верно бе пич. Като са толкова богати и финансово стабилни тия любеновци купете на вратаря един екип. Знам че му се пази в борислав , ама не става за там . Да рита на село заедно с любеновския моуриньо.
    Последни новини