Версия на Windows ще се зарежда моментално

Някои потребители са получили покана от Microsoft да участват в интересна анкета. Съдейки по всичко, корпорацията готви специална версия на Windows, която ще се стартира за броени секунди. Тази разработка носи названието „Instant On" - мигновено включване.

Същността й се заключава в това, че потребителят ще получи възможност при необходимост бързо да зареди някаква обвивка, в която да работи с електронна поща, да разгледа страници, да слуша музика и да провежда разговори. Разбира се, обвивката няма да е пълноценна операционна система и ще е предназначена само за изпълнение на тесен спектър от задачи.
Подобна система вече имат някои лаптопи на Asus – в тях се използва олекотена версия на Linux с название Splashtop OS. Целта й е да може да се работи с Интернет, електрона поща и Skype без да се чака зареждането на основната операционна система.
В анкетата Microsoft моли участниците да отговорят на няколко въпроса, в частност дали такава система изобщо е нужна и ако да, които програми биха били интересни за тях. Освен това се пита за приемливото време за стартиране на орязаната OS.
Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини