Станишев с мотор на гроба на цар Калоян

Премиерът Сергей Станишев пристигна с мотор в църквата "Свети 40 мъченици" във Велико Търново, където поднесе венци и цветя пред гроба на цар Калоян.

Министър-председателят беше облечен с якето, подарено му от американския президент Джордж Буш и караше "Хонда"-NRX 1800. Станишев бе съпроводен от около 30 рокери, които днес провеждат свой събор, предаде Фокус.

Статутът на мотористите да бъде равен с този на пешеходците и равни права с тях - като най-уязвими на пътя, поискаха рокерите. Зонът за движение по пътищата е от 60-те години на миналия век и буквално репресира мотоциклетистите, заяви Анатоли Николов от мотоклуб "Боляри". По думите му статутът им такъв, че те са най-уязвими на пътя и това е причината да има толкова много пътни произшествия, в които участват хората на две колела. Двата великотърновски клуба "Боляри" и "Бед къмпани" подемат инициативата за законодателни промени в закона, които бяха представени в разговор с премиера. Това ще гарантира живота на много хора на пътя, които карат мотори, заяви Николов.

Инициативата се подкрепя от всички организирани мотористи в България. Сергей Станишев се е ангажирал за помощ със законодателни промени.

Министър-председателят поведе мотористи от цялата страна към шоуто „Звук и светлина" в старата столица още снощи. Според агенция Булфото той е паднал със своя мотор по пътя към крепостта на Царевец. Не е пострадал обаче.
От 13 до 16 ч. вчера бе затворена отсечка в едното платно на пътя при изхода на Велико Търново заради събора, предаде БГНЕС. Рокерите преминаха по главните улици на града и апелираха за толерантност на пътя и безопасно шофиране
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини