Не пиеш чай? Голяма грешка

Стига с това кафе. Не че е лошо, но обърнете внимание и на чая. И той събужда и е много вкусен. Даже по-вкусен от кафето. И кофеинът е доста по-малко, за да ви побърква. И чаят не е женско питие, моля, моля. Така че, мъжете да не се правят, а да пият чай. Ето защо:

Зелен, зелен, зелен

Родина му е и Китай и Япония. Стига караници. Листенцата се берат от храста и след това се изсушават, докато изчезне цялата влага от тях.

Аромат: китайският зелен чай има лек, опушен аромат, леко орехов. Японският е по тревист и има морски дъх, ако може да се изразим така

Ползи

Зеленият чай е проучен, та проучен. И продължават да го проучват. И има защо. Той буквално е натъпкан с антиоксданти, които помагат на тялото да се бори с всичко: от рак до кожни проблеми, като псориазиса и пърхота, например. Фактите показват, че при хора, които пият зелен чай редовно, процентът на заболеваемост от ракови болести е значително, ама значително по-малък.

Препоръчваме ви комбинация от зелен чай с мента. Също и зелен чай с цитрусови плодове, вкусно е. А и през лятото може да си го охлаждате и да го пиете студен, страхотно помага в жегите.

Черно

Той също се бере от чаеното дърво, но най-големият производител е Индия. Листенцата в началото са зелени, но като се окислят стават черни и след това се сушат. Черният чай съдържа най-високи нива на кофеин. Да го знаете.

Ползи

Черният чай има толкова полезни функции, че направо не могат да се изброят. Внимание за пушачите: черният чай може да унищожи бактерия, която причинява лош дъх. Помага и срещу кариес.

Освен това този чай съдържа тонове амино киселини, които засилват имунната система.

Препоръчваме Earl Grey, не го пийте късно вечер, че ще имате проблем със съня. Черният чай е единственият, в който може да сипвате прясно мляко, става супер.

О,о,о...Оолонг

Оолонг е вид китайски черен чай, но малко по-различен. Той е леко ферментирал, за разлика от черния и зеления.

Аромат: Има леко плодов вкус, нещо смесено между зелен и черен чай. Всъщност зеленият, черният и оолонг с трите типа чай, които се правят от чаеното дърво.

Ползи

Чаят оолонг се използва като средство за отслабване и регулиране на теглото и действа много ефикасно (естествено в комбинация със съответния хранителен и двигателен режим).

Помага срещу болести на венците, видове дерматити и засилва неистово имунната система.

Препоръчваме ви комбинация на оолонг с лимон и джинджифил, или канела.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини