Прилепите атакуват

38 души във Венецуела са загинали след нападение от „вампири". Експертите и да този момент не са потвърдили диагнозата, но с голяма доза сигурност съобщават, че смъртта е настъпила в резултат на вирус от бяс, с който са били заразени след ухапване от прилепи. Причината за масовите нападения на летящите мишки над хора е в това, че те са сменили обичайните си местообитания.

Летящите мишки-вампири се хранят с кръв на животни, но започнали да нападат и хора. В слюнката на вампирите се съдържа вещество, което обезболява мястото на ухапване и не позволява на кръвта да се съсири. Нахранилите се прилепи отлитат, а кръвта от раната продължава да тече и човек може да загине ако не потърси лекарска помощ. Но това далеч не са всички вреди, които нанасят квъросмучещите животни.

Изследователи от университета Бъркли, които са били във Венецуела, стигнали до извода, че хищниците са и разпространители на бяс. Всички загинали страдали от треска, гърчове, парализа на крайниците, съобщава Times Online.
В търсене на полезни изкопаеми и приключения хората проникват все по-дълбоко в джунглата, а вампирите използвайки техния път се приближават към градовете. "Прилепите много добре се приспособяват към новите условия", -казва Чарлс Рупрехт, ръководител на Центъра по контрол и предотвратяване на болестите в Атланта, - "а спящият човек е доста лесна плячка".


Източник: bgvesti.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини